StoryEditorOCM
SportZADAR ZBIJA REDOVE

U goste stiže beogradska Mega, momčad koja ima izvrsne rezultate ove sezone

Piše Dražen Žura
16. siječnja 2021. - 14:29

Zadar se nakon dvije utakmice odigrane u Kupu "Krešimir Ćosić" i HT Premijer ligi, mora okrenuti regionalnom košarkaškom natjecanju, odnosno, ABA ligi. U goste im stiže beogradska Mega, momčad koja ima izvrsne rezultate ove sezone. U prvom ogledu kojeg su Zadrani odigrali na njihovom terenu, Mega je slavila pobjedu 90:87. Međutim, Mega spada u red onih kojima je posve svejedno gdje igraju i nastoje nametnuti svoju brzu i lepršavu igru....

 - Očekuje nas jedan dobar protivnik koji igra dosta dobru sezonu. Utakmica neće biti laka, ni njima ni nama. U zadnjem kolu poražene su obje ekipe, oni od Igokee mi od Cedevita Olimpije. U međuvremenu smo odigrali dvije utakmice, mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Stvarno će nam biti zadovoljstvo igrati protiv tako mlade ekipe koja ima par igrača koji dominiraju u ligi. Imamo dobre izglede, idemo kao i u svaku utakmicu, na pobjedu. Znamo što trebamo napraviti da bi dobili utakmicu. Bit će zanimljiva utakmica, sigurno će biti zanimljivo za sve koji budu gledali utakmicu preko televizije – kazao je trener Zadra  Veljko Mršić, koji se nakon mjesec dana vraća na zadarsku klupu, prethodno je morao mirovati zbog koronavirusa. I njemu je jako dobro poznatko kako je riječ o dvije najmlađe momčadi u ABA ligi.

- Vidio sam taj podatak. Mega je dobra ekipa, imaju ta dva centra, Simonovića i Petruševa, koji igraju jako dobru sezonu. Uz tu njihovu mladost imaju dva iskusna igrača na poziciji playmakera, Tepića i Smitha. Dobro su balansirani, igraju s puno samopouzdanja. Mi imamo naših aduta, u prvoj utakmici naročito u prvom poluvremenu, igrali smo dobro napadački, u obrani mislim da moramo biti bolji jer to je ekipa koja nam je ove sezone zabila najviše poena. Moramo zaustaviti njihovu tranziciju i napadački skok, ako to uspijemo napraviti imamo puno veće šanse za pobjedu što nam je u konačnici i krajnji cilj – zaključio je  je Mršić koji je zadnje dvije utakmice gledao s tribina odakle je također mogao uočiti manjkavosti u igri Zadra, ali i neke dobre stvari.

- Imali smo taj poraz protiv Mege u gostima gdje smo zaista dobro igrali, to je bilo na samom početku sezone. U međuvremenu smo imali neke promjene u ekipi. Prošli vikend smo imali nesretan poraz od Cedevite Olimpije, igrali smo dobro protiv njih ali nam je nedostajalo malo koncentracije pri kraju i sreće. Dočekujemo Megu puni energije i puni samopouzdanja, dobro treniramo u posljednje vrijeme. Očekujemo pozitivan ishod ukoliko budemo svi na nivou na kojem možemo biti -  kazao je Aleksandar Bursać, igrač Zadra.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan TV prijenos na programu Arenasport 1.

19. travanj 2024 12:49