StoryEditorOCM
SportŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP

U finalu Primorac i Dragovoljac: "Odigrali smo mudro i disciplinirano, no treba biti iskren i reći da nas je pratila sreća..."

Piše I.G.
20. travnja 2023. - 12:50

Što se tiče nogometnog Kupa u Zadarsko županiji, u srijedu navečer smo dobili finaliste, nakon odigranih polufinalnih utakmica. To su Primorac iz Biograda i županijski ligaš Dragovoljac iz Poličnika. Ova dva kluba trebala bi se sučeliti u finalu krajem svibnja na Stanovima. Zanimljivo da su ova dva kluba igrala i prošle godine finale, te da je zgoditkom Luke Vodopije Primorac osvojio kup, što mu je bilo peti put u nizu.

Primorac je porazio HV Posedarje na njegovom terenu ali tek nakon izvođenja kaznenih udaraca sa 11 metara, posljednji penal vratar Mate Stojanov je obranio, a Dragovoljac je u regularnom dijelu bio bolji u Bibinjama na njihovu terenu. O utakmicama smo već pisali no treba podvući fer i korektnu igru u obje utakmice, bolji i strpljiviji idu dalje, evo što su kazali akteri susreta u Posedarju.

- U susret smo ušli rasterećeno iz razloga što imamo dosta izostanaka, pa u zadnjih 10-tak dana imamo dosta ozlijeđenih i bolesnih igrača. Moram biti iskren da smo se susreta pribojavali jer je Vitez kvalitetna momčad. Mislio sam da će nam kontra biti ubojita, zatvorili smo pristupe našem vrataru, nismo mogli drukčije jer smo u sastavu imali četiri juniora. Odigrali smo taktički mudro i disciplinirano, no treba biti iskren i reći da nas je pratila sreća, jer je Vitez imao svojih prigoda no zasluženo smo dohvatili finale, kazao je trener Primorca Mirko Labrović.

- Mojim igračima nemam što zamjeriti, imali smo inicijativu dominirali u igri, imali prilika za pobjedu koje nismo iskoristili. Mogu reći da nam je ovo bila najvažnija utakmica u sezoni jer u Trećoj NL jug nemamo ambicije za osvojiti prvo mjesto. Nametnula nam se želja osvojiti kup, nismo uspjeli, pa to je nogomet. Ostaje mi da čestitam mojim igračima na prikazanoj igri, a Primorcu prolaz u finale, kazao je trener HV Posedraja Marko Pinčić.

27. travanj 2024 22:29