StoryEditorOCM
SportPORAZ OD CIBONE

Trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić: "Mi ne možemo zadržati taj ritam..."

Piše iVICA gjergja
22. siječnja 2021. - 12:22

Igrači Sonik Puntamike su u srazu sa Cibonom u prvom dijelu pružali vrlo dobar otpor te su na odmor otišli sa prednošću  46:41, da bi konačan rezultat utakmice bio 68:89.  Cibona se odvojila serijom 15:0 u početku drugog dijela dok domaći igrači nisu postigli koš više od pet minuta. Cibona je prednost koju je tada stekla zadržala i zasluženo pobjedila.   Evo što su kazali akteri susreta:

- Nakon mekšeg ulaska u utakmicu smo se posložili i bilo je dobro. Međutim, mi ne možemo zadržati taj ritam, male rotacije ispod koša su nam glavni problem. U otvaranju poluvremena nismo imali ni dobru kreaciju, što nije pratio ni skok u napadu, Cibona je to iskontrirala i stvorila prednost koju je rutinski održavala. Kvalitetniji su puno. Čestitam Ciboni na pobjedu i mojim momcima na zalaganju, kazao je Hrvoje Vlašić, trener Sonik Puntamike.

- U najavi utakmice smo rekli da će biti teška, jer je Sonik ozbiljna ekipa i nezgodna  kad igra kući. U prvom poluvremenu nismo bili pravi, trebalo nam je vremena da posložimo obranu gdje je ‘curilo’ na pick igri. U drugom poluvremenu smo to poboljšali i podigli nivo agresivnosti, a to je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Dva različita poluvremena, ali na kraju sam zadovoljan, kazao je Ivan Velić, trener Cibone.

- Zaslužena pobjeda Cibone. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme gdje smo im uspjeli parirati. Na kraju je presudila njihova kvaliteta i širina klupe. Možemo biti zadovoljni s nekih 25-30 minuta utakmice, kazao je kratko Jakov Vladović, igrač Sonik Puntamike.

- Sonik je pokazao ove godine da je ozbiljna ekipa, pogotovo na domaćem terenu.  Pobjedili smo na jednom od težih gostovanja u domaćem prvenstvu, a ona je najvažnija, kazao je Damir Markota, igrač Cibone.

19. travanj 2024 03:53