StoryEditorOCM
SportZARAŽEN I TRENER

Toni Filipi postao prvi hrvatski sportaš pozitivan na koronavirus, ima temperaturu i muči ga kašalj

Piše Fight Site
25. ožujka 2020. - 19:48
Zagreb, 110320. Medjunarodna zracna luka Zagreb. Hrvatska boksacka reprezentacija otputovala u London na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Na fotografiji: Toni Filipi.Damir Krajac/Cropix

Toni Filipi postao je prvi hrvatski sportaš koji je pozitivan na koronavirus. Zadarski boksač potvrdio je svoju zdravstvenu situaciju u srijedu i to gotovo pa istovremeno kad i njegov trener Tomo Kadić koji je također zaražen, prenosi Fightsite.

Toni Filipi definitivno neće po dobrome pamtiti olimpijske kvalifikacije koje su prošlog ponedjeljka prekinute zbog pandemije koronavirusa.

Poznati hrvatski boksač razočaran je napustio London zbog poraza na samom startu kvalifikacija, a po dolasku u Zagreb odmah je upućen na dvotjednu samoizolaciju. Tijekom tog razdoblja dva puta smo razgovarali s višestrukim prvakom Hrvatske. Naš prvi razgovor bio je fokusiran na to kako će provoditi vrijeme u samoizolaciji, a već onaj drugi nas je malo zabrinuo.

Naime, nedugo nakon što je Tonijev trener Tomo Kadić otkrio da je jedan od članova hrvatske reprezentacije pozitivan na koronavirus, mi smo kontaktirali naše boksače i boksačice kako bismo provjeri u kakvom su stanju.

"Dobro sam. Imam tek blago povišenu temperaturu, no nikakvih drugih simptoma nemam", malo nas je još u utorak zabrinuo Filipi, da bi potom u srijedu objavio lošu vijest.

"Prva dva dana otkako sam bio u samoizolaciji nije mi bilo ništa, nisam imao nikakve simptome. Nakon toga osjetio sam da sam malo vruć, izmjerio sam temperaturu i imao sam ju. Glava me također boljela i kašljao sam. Zatim sam se testirao i danas sam dobio potvrdu da sam pozitivan. Međutim, sada se osjećam dobro, čvrst sam ja, ne dam bolesti na sebe baš tako lako. Bit će to sve dobro, slušam upute liječnika i vjerujem da će ovo sve brzo proći. Pozdravljam sve, držite se, nema straha, samo budite odgovorni i slušajte nadležne što Vam savjetuju", izjavio je hrvatski teškaš za Radio Zadar.

Kao što smo naveli u uvodu, osim Tonija u srijedu je i Tomo Kadić potvrdio da je pozitivan na koronavirus.

Kadić je, podsjetimo, ovih dana stigao u centar pažnje nakon što je javno prozvao Hrvatski boksački savez i institucije zbog, po njegovom mišljenju, loše organizacije i nedovoljne brige za hrvatske reprezentativce koji su se u jeku pandemije uputili, a potom i vratili s iznenada prekinutih olimpijskih kvalifikacija u britanskoj prijestolnici.

Nakon Kadićevih kritika ubrzo je preko službenog priopćenja reagirao i HBS koji je još u utorak detaljno objasnio svoje postupke.

Cijela priča dobila je svoj nastavak i dan kasnije (u srijedu) kada je Kadić još jednom odgovorio Savezu i preko Facebooka otkrio novosti o svom zdravstvenom stanju, prenosi Fightsite.

"Danas je došao poziv. Pozitivan sam na koronavirus. Nije mi lako... Nije mi lako progutati tu knedlu. Ali ja znam da ću se izboriti protiv toga. Već danas se osjećam bolje i sigurnije...", izjavio je Kadić, između ostalog, u videu koji vam donosimo na kraju članka.

Ovo su znači drugi i treći potvrđeni slučajevi koronavirusa u hrvatskoj boksačkoj reprezentaciji koja se prošlog tjedna vratila s prekinutih olimpijskih kvalifikacija u Londonu. Prije Kadića i Filipija, pozitivan je nakon testiranja bio izbornik naše ženske reprezentacije Ante Matas, prenosi Fightsite.

16. travanj 2024 14:52