StoryEditorOCM
SportPORAZ U JAZINAMA

Sonik – Puntamika se nije uspjela osladiti trećom senzacijom: izgubila od puno kvalitetnije Cibone

Piše Dražen Žura
21. siječnja 2021. - 20:01

ZADAR – Dvorana "Jazine". Bez gledatelja. Sonik – Puntamika – Zadar 68  : 89  (23:21, 23:20,12:30,10:18).

Suci: Jurčević  i Vukušić ( Split), Hordov ( Zadar).

SONIK – PUNTAMIKA: Vladović(15) , Palčić , Rašić(10) , Runjić(3) , Vručinić, Barbaroša , Zelanto(6) , Zovko(12) , Keserović , Manjlović , Gospić (14), Petani(8).

CIBONA: Bilinovac(8) , Radovčić(12) , Planinić(5) , Marić , Bundović(10) , Novačić , Prkačin(2) , Gnjidić(5( , Branković(2) , Drežnjak(12) , Markota(14), Nakić (19).

Sonik – Puntamika se nije uspjela osladiti trećom senzacijom, ove sezone na svojem parketu, jer je Cibona u drugom dijelu utakmice igrala na razini više. Napose to vrijedi za treću dionicu u kojoj su nanizali seriju 15:0, te  domaću momčad ostavili bez ubačaja  gotovo pet i po minuta. Nadalje, u tih deset minuta zabili su šest "trica" i skroz razbili obranu Puntamike koja nikako nije mogla doći barem do razlike koja bi moguće je ponudila kakvu takvu rezultatsku neizvjesnost.

Iskreno, teško je bilo očekivati da će Cibonina obrana u nastavku dozvoliti skoro pedeset poena u svojoj mrežici. Odigrali su bitno čvršće u obrani i posve  zaustavili šut  domaćina,  tako da su kroz zadnju četvrtinu mogli mirno ploviti na visokoj prednost. Cibona je je čekivano bila bolja i u skokovima, njihov najbolji "snajper" bio je Toni Nakić, koji je promašio svega tri puta  kroz cijelu utakmicu!

Zadarska momčad? Dok je snage imao Vladović držali su Cibonu " na konopima", pomogao mu je i Gospić koji je u tom njihovom dobrom razdoblju posve nadigrao Planinića!

19. travanj 2024 08:54