StoryEditorOCM
SportNE PADA JABUKA...

Sinovi bivšeg nogometaša Kristijana Kajtazija, Sebastijan i Adrijan vjerno slijede očev put, a blistava budućnost u sportu im je zagarantirana

Piše Ivica Gjergja
5. kolovoza 2020. - 19:46

Kada je riječ o obitelj bivšeg nogometaša Kristijana Kajtazija vrijedi se držati poslovice 'jabuka ne pada daleko od stabla'. Naime, Kristijan je sa svojom braćom pokojnim Markom i Lorencom dugi niz godina igrao uspješno nogomet. Iako je prestao aktivno igrati, uvijek je na raspolaganju svom uzrastu kako bi bacili pokoju partiju.

Njegovi sinovi Sebastijan (13) i Adrijan (11) također idu njegovim stopama, pa možemo reći da su oni pravi nasljednici obiteljske nogometne tradicije, te da im nogomet postaje navika.

Sebastijan i Adrijan treniraju u HNK Zadar u tamošnjoj Školi nogometa. Za starijeg Sebastijana se već neko vrijeme zanimaju i jači klubovi od Zadra, no on je vjeran svom matičnom klubu. A zašto baš njega prate bilo nam je jasno na ovogodišnjem Memorijalu za Marka održanom u Posedarju.

Sebastijan izvrsno barata loptom, zna i čita igru, a gol kojeg je postigao bio je malo 'remek djelo': okrenuo je dvojicu, a onda loptom prebacio vratara te zabio lijep zgoditak za što je dobio gromoglasan aplauz. Za Sebastijana su nam iz stožera HNK Zadra rekli:

- Jako dobar dečko koji sve postavljene zadatke izvršava i nevjerovatno je kojom brzinom sve upija. Igrač će biti plemenitog kova, već sada su mu poznate sve tajne nogometne igre. Nema za njega nepoznanica, a pored toga ima izraženu veliku volju, ozbiljan je i dosljedan u radu. Ima sve predispozicije da bude pravi nogometaš, kazali su iz stožera HNK Zadar.

Adrijan u stopu slijedi svog starijeg brata. Zanimljivo je i da su oba nastupila na memorijalu svom stricu Marku prije par dana, a na suprotnoj strani u HV Posedarju igrao je i Markov sin Niko – Marko.

Lijepa slika nema što!

21. travanj 2024 15:56