StoryEditorOCM
Sport7. KOLO 3. HNL-JUG

Posedarci trebaju preplivati Neretvu, a Primorac ide po bodove u Unešić

Piše Ivica Gjergja
29. rujna 2020. - 13:26

Nema dijela Posedarja u kojem tema nije nogometni uspjehu HV Posedarja koje izvrsno brodi u Trećoj ligi, u koju su ušli nakon 20 godina apstinencije. Nogometni puk glasno podržava svoj sastav, a kada se pritom još i pobjeđuje, onda je to velika i posebna fešta.

Ali posedarski vitezovi nisu se predali euforiji, čelni ljudi kluba sve konce čvrsto drže u svojim rukama, a igrači predano izvršavaju zadatke, što je dosad bio jamac za uspjeh. U šest odigranih utakmica Posedarci su svima bili ravnopravan takmac, a što će, kažu, biti i u srijeda u Metkoviću gdje igraju protiv domaće Neretve. Momčad je dobro pripremljena i svi su spremni „preplivati rijeku“, odigrati dobro i uzeti nove bodove.

Kako će biti u Metkoviću pitamo napadača Matea Rončevića:

- Radili smo dobro, pripremali smo se maksimalno ozbiljno za ovaj susret. U Metković se idemo nadigravati, drukčije uostalom ne znamo. Uvjeren sam da možemo dobro proći, a to mi garantiraju naše dosadašnje igre u gostima. Dat ćemo sve od sebe kako bi doma došli neokrznuti, svoj igrački maksimum kaže Rončević.

Na drugoj strani županije biogradskog Primorca čeka gostovanje u Unešiću kod vrlo dobre Zagore. Biograjci su se prošlo kolo, pobjedom protiv Neretve, vratili u kolotečinu dobre igre i rezultata i sada žele zadržati isti ritam. Protiv Zagore očekuju do kraja susreta neizvjestan ishod, ali bijelu zastavu ne misle vaditi. U igračkom rosteru neće biti promjena osim što je Ivan Brkić van stroja zbog ozljede, a svi drugi su na raspolaganju treneru Mirku Labroviću. Posljednja dva dana su maksimalno iskorištena za pripremu utakmice. Čovjek koji pomno prati sve aktivnosti na terenu i involviran je u kompletno stanje momčadi je sportski direktor Leo Šarić...

- Sraz sa Zagorom je, po meni, utakmica istine, da se vidi gdje smo i koliko možemo. Svi igrači su na raspolaganju i uvjeren sam da će to biti prava igra, da će se dobro „pofajtati“ za dobar rezultat. Unešić treba pasti, jezgrovit bio je Šarić.

Susret Zagora – Primorac igra se u srijedu u Unešiću u 16 sati. Sudac: Vlatko Jurešić. Pomoćnici: Mirko Trković i Ivo Babić. Delegat: Neven Lelas.

Neretva i HV Posedarje susret igraju u srijedu u 16 sati u Matkoviću. Sudac: Paško Maričić. Pomoćnici: Toni Čelić i Dinko Kukolj. Delegat Mario Jurić.

19. travanj 2024 16:44