StoryEditorOCM
SportEVO TKO SU NAJBOLJI

Održane atletska utrka ‘Kup Oluje‘, ovogodišnji apsolutni pobjednici su Josip Oluovsky i Tea Faber!

Piše Ivica Gjergja
5. kolovoza 2020. - 17:54

Dvije atletske utrke 'Kros u šumi' i utrka 'Pozdrav Domovini', obje u dužini 5000 metara, održane su u Zadru, a zajedno su činile 'Kup Oluja'. Održane su u organizaciji AK 'Alojzije Stepinac' i kluba atletskih veterana Zadar. Na obje utrke nastupilo je preko 150 sudionika iz svih krajeva Lijepe naše kako bi trčali u spomen na pobjedničku akciju Oluja 1995. godine.

Pobjednici 'Krosa u šumi' bio je Josip Oluovsky iz AK Fit Zaprešić, drugoplasirani je Juraj Bilaver iz AK Alojzije Stepinac, a trećeplasirani Ante Špaleta iz AK Pakoštane.

Kod žena je pobijedila Tea Faber iz AK Dubrovnik, druga je bila Maja Perišić iz Dubrovnika, a treća Vanja Petrović iz Triatlon kluba Zadar (TNT).

PobjedniK atletske utrke 'Pozdrav Domovini' je Kristijan Rubinić iz AK Jastreb, drugi je bio Bruno Škrinjarić iz MK Velika Gorica, a treći Krešo Mrčela iz Vodica.

'Kup Oluje' ove je godine pripao članu AK FIT Zaprešić, Josipu Oulovsky. Drugoplasirani je domaći atletičar Juraj Bilaver član AK Alojzije Stepinac, dok je trećeplasirani član AK Plitvice Petko Drakulić, a u ženskoj konkurenciji pobjednica je Tea Faber iz AK Dubrovnik, drugoplasirana je Vanja Petrović iz triatlon kluba TNT Zadar, dok je trećeplasirana Goranka Erega iz AK Plitvice.

Uz glavnu utrku na utrci 'Pozdrav Domovini' održale su se i dječje utrke na kojima je sudjelovalo četrdesetak djece raspoređenih u šest kategorija.

U kategoriji dječaka do 8 godina koji su trčali 100 m pobijedio je Emil Jons iz Šibenika, drugi je Luka Škibola iz Privlake, treći Lovro Tomas iz Zagreba. Kod djevojčica prva je Ema Tomas iz Zagreba, druga Ines Barančić iz AK Alojzije Stepinac, a treća Cvita Prenga iz AK Alojzije Stepinac.

U kategoriji dječaka 9-12 godina koji su trčali 200 m pobjedio je Igor Kozlinger AK Virovitica, drugi Dorijan Jurešić AK Alojzije Stepinac, treći Ante Šimun Šikić iz Zadra. Kod djevojčice prva je bila Eni Knežević Zadar, druga Valentina Manojlović Ogulin, treća Ariana Tabak AK Alojzije Stepinac.

U kategoriji dječaka 13-15 godina trčalo se 300 metara. Prvi je Dominik Graf AK Alojzije Stepinac, druga Marin Bogdanović Zagreb. Kod djevojčica prva je Nika Kozlinger AK Virovitica, druga Lea Kozlinger AK Virovitica, treća Leona Tabak AK Alojzije Stepinac iz Zadra.

Pokale i medalje najboljima podijelili su predsjednik kluba atletskih veterana Zadar Borislav Perica te tajnik Rajko Pantalon. Također i predsjednik AK „Alojzije Stepinac“ Zadar Mladen Peša i sportski direktor Kluba Hrvoje Ivković.

- Zahvaljujem se svima na sudjelovanju, a pobjednicima čestitam. Zahvaljujem se i onima koji su nam pomogli u organizaciji i provedbi 'Kupa oluja'. Zahvale pripadaju Zadarskoj županiji Gradu Zadru, sportskoj zajednici Grada, Ministarstvu hrvatskih branitelja, djelatnicima i direktoru šC Višnjik Denisu Karloviću, kratko je kazao Slobodan Mijolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.

27. travanj 2024 03:38