StoryEditorOCM
SportNAŠI U INOZEMSTVU

Na Grbavici „zatočen“ zadarski nogometaš Frane Ikić: Vrijeme u izolaciji provodim tako što pogledam neki film, seriju, obavim individualni trening...

Piše Ivica Gjergja
1. travnja 2020. - 11:40

Tijekom zimskog prijelaznog roka pouzdani obrambeni nogometaš Zadranin, Frane Ikić (25), pristupio je premijer ligašu BiH, NK Željezničaru. Frane se u pripremnom dijelu nametnuo treneru Osimu, odigrao četiri susreta i zadovoljio. Nakon toga došlo je do prekida prvenstva radi koronavirusa, kao i svih ostalih sportskih događanja, a kako nije odmah otputovao doma u Zadar sad je u svojevrsnoj izolaciji u Sarajevu, točnije na Grbavici.

– Vrijeme u izolaciji provodim tako što pogledam neki film, seriju, obavim individualni trening. Ponekad kuham, uglavnom vrijeme brzo prođe. Pozvao bih sve da se pridržavaju uputa stručnjaka, konkretno, borave u izolaciji kako bi ova situacija što prije prošla sa što manje posljedica. Što se tiče fizičke spreme nas nogometaša, mislim da zasad ovo stanje nije puno utjecalo na nju. Nastavio sam u istom ritmu sa treninzima, profesionalci smo i očekuje se od nas da uvijek budemo odgovorni i disciplinirani prema svom poslu, kazao je Frane Ikić.

Kako ti je u Željezničaru?

– Znao sam da je Željo veliki klub na ovim prostorima, klub sa velikom tradicijom i velikom brojnošću navijača. Ali vjerujte tek kad istrčiš pred prepunu Grbavicu, igralište NK Željezničara, shvatiš važnost i veličinu kluba. Na prvom mom susretu osjetio sam podršku navijača što je jako važno za novog igrača, zahvalio bih se svima na tome i nadam se da ćemo imati još mnogo trenutaka u kojima ćemo se zajedno radovati. Vjerujem u skori nastavak prvenstva. Željan sam lopte i igre kao i svi moji suigrači, pogotovo što nam je prvo mjesto blizu, a uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da se titula vrati na Grbavicu samo da ovo prođe, preporuka svima držimo se uputa struke pa će brže završiti, rekao je Ikić.

Od Stanova do Želje

Frane Ikić rođen je 19. lipnja 1994. godine u Zadru. Nogomet je počeo u NK Zadru, gdje je dogurao do prvotimca, a onda je otišao i obukao dres Rijeke, pa Kopera, Cibalije i Fuzinara, a sad Željezničara. Podsjetimo da je Frane bio i mladi reprezentativac Hrvatske.

 

19. travanj 2024 21:38