StoryEditorOCM
SportPRVI NASTUP U 1. HNL

Miletić: „Unatoč porazu, Donatice imaju kvalitetu za ostanak u ligi. Struka će znati iskoristiti njihove prednosti”

Piše Ivica Gjergja
28. rujna 2020. - 13:27

Dugih pet godina u Zadru se nije igrao ženski nogomet na razini Prve lige. Zadnji put je to bilo 29. svibnja 2015. kada su na Stanovima igrali Zadar i Lokomotiva 2:2. Sve do prošlog vikenda kada su ŽNK Donat i ŽNK Agram „ukrstili koplja“ u povijesnom prvenstvenom nadmetanju u kojem su gošće došle do pobjede 1:2.

Lijepih trenutaka u igri imale su cure trenera Jure Perkovića, izbile su dva puta pred vratarku Agrama u prvom dijelu, no dječje bolesti su još prisutne u igri i prigode nisu uspjele realizirati. Ništa zato, griješit će se i dalje, ali raduje igra koja je obilovalo duelima, izraženom borbenošću, borbom za svaku loptu na cijelom terenu. Bilo je malo izgubljenih lopti, a one koje bi se izgubile, „pronašle” bi se u mreži.

Agram je odlično ukomponirana momčad s dugogodišnjim iskustvom igranja u Prvoj HNLŽ, poslije Splita i Osijeka zapravo treća momčad u Hrvatskoj. Raduje angažman i igra Donatica, vjerujemo da će u izravnoj borbi s drugim ekipama ipak imati pozitivan ishod.

Podsjetimo na to kako su padali golovi. Nakon što je rukom igrala Uršić u 35. minuti, Kalaj je iz kaznenog udarca gošće dovela u vodstvo. Donatice su poravnale također iz kaznenog udarca u 73. minuti preko Barbir, da bi 'točku na i' stavila Novak, koja je bila i najbolja igračica susreta, u 82. minuti za konačnih 1:2. Nažalost, kiša i namočen teren nije dozvoljavao da se igračice pokažu u još boljem svjetlu.

Na kraju susreta pred novinare je izašao domaći trener Jure Perković, emocije su ga preplavile, no ostao je realan...

- Ponosan sam na moje djevojke, tužan sam zbog poraza ali i ponosan na prikazanu igru. Trebali smo uzeti bod, ali igra nam se nije posložila. Izvukli smo pouku iz ovog poraza i znat ćemo to iskoristiti za buduće igre. Presudilo je njihovo iskustvo i individualne sposobnosti, čestitam im na pobjedi. Nisu nam na ruku išli vremenski uvjeti, bilo je po onome tko unese više žara i srca u susret odnijeti će i bodove. Mi smo učinili sve i dali najbolje što u ovom trenutku možemo, ali su bodovi pripali suparnicima. Idemo dalje u pozitivnom ozračju, kazao je Perković.

Na utakmici je bio i nekadašnji trener Donata, sada prvi čovjek prvaka iz Splita i izbornik mlade reprezentacije U-19, Zadranin Božo Miletić, koji je kazao:

- Igračice Donata su se predstavile u dobrom izdanju. Neke stvari treba još popraviti, ali sam prikazanom igrom zadovoljan. U Donatu postoji kvaliteta kojega će struka, uvjeren sam, znati pretočiti u veću razinu. Njihov prvoligaški status, a dobro poznajem sve ekipe ligi, siguran sam, neće doći u pitanje, što je velika stvar. Donat može pobijediti svoje konkurentice jer su ispod njihove razine igre, kao i igre Splita, Osijeka i Agrama, smatra Miletić.

25. travanj 2024 08:52