StoryEditorOCM
SportMALI NOGOMET

Josip Jurlina nasljednik Šimurine, Bugarije i Luke Jurline - u reprezentaciji!

Piše Ivica GJERGJA
16. siječnja 2021. - 14:55

Josip Jurlina (21) trenutno igrač malog nogometa prvoligaša omiškog Olmissuma, od izbornika malonogometne seniorske vrste Hrvatske Marinka Mavrovića dobio je poziv za reprezentativni ogled kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska treba igrati s Albanijom (27. siječnja) u Varaždinu, a 30. siječnja s Danskom u (Aurhausu). Podsjetimo da je Josip dijete i malonogometaš MNK Paklenice iz Starigrada - Paklenice gdje se i dokazao, a kako je bivši malonogometni reprezentativac Marko Šimurina prepoznao njegove igre i kvalitete „pogurao“ ga da ode u viši rang. Za njegove usluge su se zainteresirali u Omišu, gdje je jedan od oslonaca u igri, a kao mlad još je prije dvije godine bio najbolji igrač U-19. Rekli bi da je Josip logičan slijed reprezentativaca iz Zadra Šimurine, Bugarije i Luke Jurline.

- Josip je prvo krasan dečko. Što se malog nogometa tiče, nema za njega nepoznanica, sve zna, a davanje golova i dribling su mu opsesije, te je dogurao do reprezentacije. Ukoliko nastavi s ovakvim radom, marom i odnosom, vjerujem da će napraviti dobru karijeru. Znajući ga vjerujem da hoće, kratko nam je kazao Šimurina.

Josip je ovih dana proslavio 21. rođendan, njegovi prijatelji su mu „odgodili“ čestitke i torte, dok ne odigraju futsal ligu prvaka za osminu finala Olmissuma sa Belgijskim Charleroi, koja se igra danas u 19 sati u Omišu, prijenos pod posredstvom HNTV.

Očekujući susret Josip je rekao:

- Koliko smo upoznati naš protivnik Charleroi samo trenira, ne igraju svoje utakmice i nisu u natjecateljskom ritmu. Dobro su skautirani, mi smo spremni, a kako nam je ovo jedinstvena prilika, treba je iskoristiti pobijediti i proći dalje, a tada možemo proslaviti i rođendan, kazao je Josip. 

20. travanj 2024 01:29