StoryEditorOCM
SportDAN NAKON SUSRETA

HT Premijer liga: „Punta“ pala tri minute prije kraja - Zabok se dobro namučio da slomi otpor Zadrana

Piše Ivica Gjergja
18. listopada 2020. - 12:40

Kada se sada vidi rasplet događanja na parketu u Zaboku gdje su domaći Zabok i Sonik Puntamika odigrali dobru, borbenu i čvrstu utakmicu, mora se napomenuti da je Zabok dobar otpor Zadrana slomio tek u posljednje tri minute utakmice. Domaći košarkaši predvođeni dvojcem Damirom Markotom i Petrom Marićem vodili su svoje do važne pobjede protiv vrlo dobre „Punte“. Za konačnih 12 koševa razlike (88:76), možemo reći da i ne pokazuju pravo stanje stvari na parketu. Sonik je agresivnije ušao u igru, poveli su Zadrani 0:7, bili su agresivniji, ali su brzo ušli u bonus što je Zabok iskoristio. Istina dobili su sve četvrtine Zabočani. Kod „Punte“ sa  19 koševa najbolji je bio Marin Vručinić, dok je Tomislav Cvitković zabio 16, a Marino Šarlija 15 uz 8 skokova. Sa 20 koševa Damir Markota, te 7 skokova i 3 asistencije i Petar Marić postigao 12 koševa uz po tri skoka bili su najbolji kod Zaboka. Sve će to stručni stožer Sonik Puntamike oko susreta u Zaboku dobro izanalizirati i vidjeti gdje se griješilo i kako je došao poraz. Na kraju susreta treneri su dali svoje viđenje susreta:

- Čestitke Zaboku na pobjedi, kontrolirali su cijelu utakmicu, osim u uvodnim minutama koje su pripale mojoj momčadi. Mi smo izgledali malo umorno, imali smo veliku potrošnju na utakmici u srijedu. Zabok je bez većih problema radio višak u napadu i lako dolazio do koševa. Imali smo lošu obranu jedan na jedan. Malo sam razočaran, no što je tu je. Nemoguće je da smo mi stalno na nekoj "gornjoj točci". Zabok je dobra momčad, trener Ivan Tomas radi dobar posao. Za pobjedu smo morali biti na 100 posto, večeras to nismo bili, kazao je trener Sonik Puntamike, Hrvoje Vlašić.

- Čestitao bi svojim igračima na pobjedi. Utakmica je bila jako teška. Sonik se nije do kraja predavao i cijelo vrijeme nam je prijetio. Dvanaest razlike izgleda dosta, ali pošteno smo se namučili za ovu pobjedu, kazao je trener Zaboka Ivan Tomas.

- Imali smo previše grešaka i propusta u obrani. Prelagano smo primali poene, dok smo mi na drugoj strani teško dolazili do svojih situacija. Stalno smo bili na nekoj liniji povratka, ali nismo uspjeli. Trebamo analizirati utakmicu i krenuti dalje, kazao je igrač Sonik Puntamike, Marin Vručinić.

24. travanj 2024 19:22