StoryEditorOCM
SportKREĆE BORBA

Hrvatska s velikim pojačanjem lovi novu pobjedu! Argentina sredila Japan i skočila na drugo mjesto

Piše SN/JL
21. siječnja 2021. - 17:44

HRVATSKA - BAHREIN (18.00)

HRVATSKA: Pešić; Štrlek, Musa, Horvat, Mamić, Duvnjak, Martinović

BAHREIN: Hussein; Aal Salatna, M. Merza, Fadhul, A. Merza, Al Sayyad, Mohamad

------------------

Prijenos uživo na Sportske.novosti:

17.35 Manje je od pola sata do početka dvoboja. Mogu li Kauboji bolje otvoriti drugi krug nego što su to učinili na samom startu SP-a?

17.30 Vraća nam se Igor Karačić! Uz Šegu koji je odradio fantastičnu utakmicu protiv Katara, dobili su Kauboji novo pojačanje u Kairu.

17.20 Još malo dojmova od strane naših reprezentativaca:

Argentinci su imali prednost od početka do kraja susreta, bolje je otvorila susret, povela sa 5-2 te stalno držala vodstvo od jedan do pet pogodaka prednosti.

Federico Pizarro postigao je čak 10 golova za Argentinu, dok je Tatsuki Yohino sa šest pogodaka bio najučinkovitiji kod Japana.

Argentina je s nova dva boda skočila na drugo mjesto ljestvice s četiri boda koliko ima i vodeća Danska koja od 20.30 sati igra protiv Katara. Hrvatska, koja od 18 sati igra protiv Bahreina, je treća s tri boda, četvrti je Katar s dva boda, dok je Japan peti s jednim bodom. Bahrein je posljednji bez bodova.

TABLICA:

1 Danska    2  2 0 0  65-40  4

2 Argentina 3  2 0 1  72-76  4

3 HRVATSKA  2  1 1 0  55-53  3

4 Katar     2  1 0 1  55-55  2

5 Japan     3  0 1 2  82-88  1

6 Bahrein   2  0 0 2  41-58  0

Mara igra k’o zmaj. Kako bi rekli poklonici rukometa, već kad primi loptu navijači se ljube i čestitaju si. Nepogrešiv je skoro, a što je najljepša vijest u cijeloj priči ulovio je kontinuitet nastupa na velikoj sceni nakon lanjske briljantne izvedbe u Austriji Švedskoj.

On je naš najbolji pivot u ovom trenutku. Koristimo ga samo u napadu, makar mu ni obrana nije strana, jer sjećamo se još 2013. je to igrao kada je bio puno mlađi. I to jako dobro i kao prednji i kao half.

Njegov duh je poseban, unese u cijelu priču toliko pozitive da digne i suigrače i navijače. Veli mrtav hladan pred TV kamerama, “evo dobio sam nagradu za igrača utakmice, htio sam i ja vidjeti kako je to, makar su Šego, Mamić, Martinović zaslužili prije, ali ‘ušao’ sam u komisiju i sada sam evo upao u dugove i moram se izvlačiti”.

Ta glava kada je i umorna radi sto na sat. A onda stavi naočale, uozbilji se i postane Marić, nije više Mara.

Pokazali bolje lice

Dakle, gospodine Mariću, završio je prvi krug, idemo s tri boda u nastavak natjecanja, no takve muke u Aleksandriji ipak nismo očekivali?

- Nismo se nadali takvom raspletu u prvoj utakmici. Prve dvije su nam ustvari bile teške, tražili smo se, nismo najbolje funkcionirali iskreno rečeno. Uz takav slijed rezultata atmosfera nije bila najbolja. Došla je utakmica s Katarom, u kojoj smo ipak pokazali bolje lice i karakter. Mladi igrači su odigrali dobre role, obrana je bila na 22 primljena gola. Napad je mogao možda više, ali dobro, kad sve uzmemo bilo je korektno.

Koliko smo realno pokazali do sada od onog što možemo?

- Nismo pokazali ono što smo pokazali lani. Lagano se dižemo i atmosfera s tim samim, pa smo opušteniji i kada je to slučaj sve smo bolji. U grču je sve teško.

Kako ste zadovoljni svojom rolom i zašto ne ostanete češće u obrani?

- Pa tako, recimo da sam navikao. I u Austriji sam igrao napadačku rolu. Imamo igrače različitog profila, jednostavno sam prihvatio to i dajem što najbolje mogu. Ne bi to uspjelo da nemam takve suigrače koji me nalaze na crti. Sve u svemu, zadovoljan sam.

Oguglali na testiranja

Slijede nam Bahrein, Argentina i Danska. Svi u tome realno vide četvrtfinale, no fali nam uvjerljivost. Kako ćemo do nje?

- Pobjeđivanjem u nizu. Bahrein je borben, slično kao Japan otprilike, a taj Japan nam je stalno u podsvijesti. Argentina nam ne leži, to je malo brži profil momčadi, no vjerujem da bismo s tom pobjedom mogli osigurati četvrtfinale. Pa ćemo vidjeti što nas ide protiv Danaca, kakvo će stanje biti. Dakle, prvi plan je pobijediti Bahrein i Argentinu.

Jesmo li uspjeli stabilizirati formu i formacije kroz ove tri utakmice u Aleksandriji?

- Bilo je puno traženja i mijenjanja, ima i novih igrača. Treba vremena da klikne, tim više što ni pripreme nisu bile duge. Ono što izbornik bude tražio to ćemo ispoštovati.

Što nam je najveći plus, a što minus zasad?

- Najveći plus je zajedništvo, emocija i srčanost. Minus? Konstanta u igri, da kaznimo protivnika kada je šansa za to. Recimo, Katar smo tri put imali na tri razlike, ali ga nismo uspjeli slomiti, makar je za to bilo prilike. To moramo promijeniti.

Kako komentirate ostatak SP-a, je li vas netko iznenadio ugodno i neugodno?

- Zanimljivo je, ima tu svega... Pitanje je kako je s formom, kako se tko prilagodio. Bit će jako zanimljivo, posebno u ovom našem dijelu ždrijeba vidjeti rasplet između Švedske, Egipta, Rusije, Bjelorusije i Slovenije. I tamo su se još Mađari upleli pobjedom protiv Njemačke. Postaje sve zanimljivije.

Hoćemo li u Kairu gledati bolju Hrvatsku, na koliko smo posto forme od lani s Eura?

- Ja se nadam da hoćemo. Siguran sam da možemo i da ćemo to pokazati.

Kako vam je u ovim okolnostima sa svim tim pregledima, testiranjima?

- Malo je to nezgodno, ali stalno se testiramo kroz godinu, pa smo već i oguglali. Odradimo to kroz šalu i zezanje i nadamo se da neće biti nekih pozitivnih slučajeva.

Kakvi ste na play stationu?

- Ja nisam baš... Igraju mlađi, ima i onih koji piju kavu, koji se sunčaju, neki su na Facebooku i Instagramu. Svatko ima svoj način za opuštanje. Svatko se opušta kako mu najviše paše. To je važno jer na ovako dugom natjecanju moraš imati ispušni ventil.

19. travanj 2024 00:34