StoryEditorOCM
SportKAKO NA TEREN

Današnja sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Zadarske županije iznjedrila zanimljive odluke!

Piše Ivica Gjergja
11. srpnja 2020. - 19:59

Izvršni odbor Nogometnog saveza Zadarske županije donio je  na sjednici odluku o nastupanju HNK Zadar u sljedećoj sezoni. Odluka je jednoglasno donesena i to uvjetna - ako NK Zadar prijavi natjecanje u 3. HNL - jug, novoregistrirani HNK Zadar morat će krenuti od Druge županijske lige od najniže lige, petog ranga natjecanja. Ako NK Zadar odustane od natjecanja, HNK Zadar će sljedeće sezone u natjecanje moći krenuti iz Prve županijske lige.

- Klubovima smo ostavili rok od petnaestak dana da definiraju svoje ambicije, budući da dosadašnji NK Zadar još uvijek očekuje da će se uspjeti spasiti i igrati treću ligu. Vjerujemo da je ovo korektna odluka te da će se situacija rasplesti u narednim danima, kazali su iz Izvršnog odbora.

Sjednici je bilo prisutno sedam od devet članova, uključujući predsjednika Rena Sinovčića, dopredsjednika Vitomira Prtenjaču i tajnika Miroslava Kneževića.

Koliko smo saznali direktor NK Zadra, Marin Kokić još nije upoznat s odlukom, ali kaže da bi sve trebalo biti poznato kroz nekoliko dana.

- Mi smo od Nogometnog središta Split zatražili da nas pričekaju do 15. srpnja, kako bismo vidjeli hoćemo li uspjeti podmiriti dugovanja. Ne pronađemo li rješenje, nećemo prijaviti natjecanje, rekao je Kokić.

Na današnjoj sjednici određeni su i termini utakmica županijskog nogometnog kupa za seniore - 13. kolovoza igrat će se četvrtfinale, polufinale 19. kolovoza a finale u subotu 22. kolovoza.

20. travanj 2024 16:58