StoryEditorOCM
RegionalPOSLJEDICE NEVREMENA

Zadarski vatrogasci konačno mogu odahnuti: Evo koliko je odrađeno lavovskog posla na terenu

Piše Radio Zadar
13. ožujka 2024. - 13:50
Nin, 110324. Poplave na zadarskom podrucju zbog velike kolicine oborina koja je pala tijekom noci i jutra.Luka Gerlanc/Cropix

Normalizira se situacija na zadarskom području gdje je prije dva dana pala rekordna količina kiše. Zadarski vatrogasci konačno mogu odahnuti - potvrdio je jutros Radio Zadru županijski zapovjednik Matej Rudić nakon kojeg je o stanju na ninskom području govorio gradonačelnik Nina Emil Ćurko. Potvrdio je kako je zbog podzemnih voda još uvijek zatvorena cesta Žerava-Nin.

- Situacija je takva da je stanje potpuno pod kontrolom, više nema vatrogasnih intervencija, što se nas tiče posao oko ispumpavanja je završen. Ukupno je bilo 116 vatrogasnih intervencija, sve su odrađene. Kako smo rekli ovih dana na području grada Zadra, potom na području grada Nina, te općina Vrsi, Ražanac, otoka Ugljana i otoka Iža - rekao je Matej Rudić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

- Situacija se smirila u Ninu, cesta je još zatvorena ova preko Žerave, ali voda se dosta povukla, što se tiče objekata, jučer smo dobili isušivače, podijelili smo građanima... Situacija je pod kontrolom. Na pitanje kad će biti otvorena cesta, teško je prognozirati, voda još izvire, ali vjerujem kako će to biti brzo. Pogotovo ako potraje ovako lijepo vrijeme - naglasio je Emil Ćurko, gradonačelnik Nina.

27. travanj 2024 07:37