StoryEditorOCM
RegionalOTVOREN OBJEKT ZA LOVAČKO DRUŠTVO KOBAC IZ RAŽANCA

U izgradnju Volijere uloženo je trideset tisuća kuna

Piše Branko Božić
11. lipnja 2018. - 14:50
media-share-0-02-05-4bde4c0320d43ddfd7f2bcf7eb4386db80e8b9007d460c68e2610cf5bfe2e9cc-Picture

Ražanačka Lovačka udruga ¨Kobac¨ koja je osnovana 1946 godine i koja u dvije jedinice Sjever i Jug ukupno broji 125 lovca, sa svojim vodstvom mladim i agilnim predsjednikom Markom Kožulom, te njegovim bližim suradnicima tajnikom Dariom Rudelom i lovnikom Alenom Perišićem, ove je nedjelje na prigodan način proslavila izgradnju još jednog značajnog kapitalnog objekta. Riječ je o Volijeri, objektu koji se u ražanačkom polju za potrebe društva počeo graditi ravno prije dvadeset godina, i kojeg je sadašnja garnitura društva uspjela u zadnjih godinu dana konačno privesti svrsi.Uz neposredno sudjelovanje lovaca u radovima na terenu, udruga je uložila 30.000 vlastitih novčanih sredstava.

Treba također naglasiti da je ražanačkim lovcima u pripomoći bio i Lovački savez Zadarske županije, sa njegovim čelnicima predsjednikom Damirom Perićem i tajnikom Rokom Pavićem. Na prigodnoj svečanosti puštanja objekta u upotrebu bio je uz lovce i ražanački župnik don. Filip Kucelin.On je uz prigodnu molitvu blagoslovio graditelje i sve one koji će se ubuduće koristiti objektom.

 - Izgradnjom Volijere, koja će nam prvenstveno služiti za prihvat i podivljavanje uglavnom mlade pernate divljači, konačno smo skinuli veliku brigu s glave.Sada smo stvorili pretpostavke da nam prvenstveno mladi fazanski pilići do narastanja i puštanja u lovišta, budu na sigurnom i  zaštićeni od napada predatora. Na tom tragu ovih ćemo dana upravo u novi objekt dopremiti 1.100 fazanskih pilića, kojih ćemo kad ojačaju i budu spremni, tamo koncem mjeseca kolovoza pustiti u lovišta, kaže nam sa zadovoljstvom mladi i poduzetni predsjednik društva Marko Kožul.

 - Nadalje, tijekom ove i naredne godine imamo u planu u lovišta ispustiti 300 kljunova jarebica poljki, a za prehranu divljači u proljetnom smo razdoblju zasijali sjemena u vrijednosti 10.000 kuna. Naravno već duže vrijeme u dosluhu sa vodstvom naše općine radimo na osiguranju lokacije i početku izgradnje toliko željenog lovačkog doma. Budući da su pred nama vrući ljetni dani mobilizirali smo sve svoje snage na održavanju, čišćenju i punjenjem svježom vodom postojećih pojilica za divljač te izgradnji novih.

Kao i svih godina do sada i ovog ćemo ljeta biti u tijesnoj suradnji sa našim općinskim DVD-om, u čuvanju šuma i lovišta od požara a osigurati ćemo također i vlastita dežurstva u namjeri da u što većoj mjeri u ista, spriječimo neodgovorno deponiranje otpada svih vrsta, kazao nam je na kraju predsjednik Kožul, koji je još jednom odao priznanje svim kolegama lovcima, članovima Kobca, koji su se svojim radom i zalaganjem istaknuli ne samo pri izgradnji navedene Volijere, već i u mnogim sličnim dosadašnjim zahvatima.

18. travanj 2024 09:50