StoryEditorOCM
RegionalZADARSKA ŽUPANIJA

U četvrtak objavljen javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi, moguće je navesti tri preferirane škole

Piše
6. kolovoza 2020. - 18:15

Zadarska županija objavila je u četvrtak Javni poziv za zainteresirane osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama.

Pozivom je predviđen odabir i zapošljavanje zainteresiranih osoba na poslovima pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije – partnerima u projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“ i ostalim školama, koje nisu partneri u spomenutom projektu, a s ciljem povećanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.

Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji već imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju, te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

U osnovne uvjete spadaju završeno najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, zatim da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti postoji pravomoćna presuda za neko od kaznenih djela, te da nije roditelj, skrbnik ili drugi član uže obitelji učenika.

Odabrani kandidati prije zapošljavanja moraju imati potvrdu iz koje je vidljivo da su prošli program edukacije odnosno osposobljavanja za pomoćnike u nastavi u trajanju od minimalno 20 sati, a prilikom odabira kandidata vodit će se računa o mjestu prebivališta, odnosno boravišta kandidata.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, provest će postupak profesionalne procjene s kandidatima koji zadovolje formalne uvjete natječaja. S izabranim kandidatima za pomoćnika u nastavi (stručnog komunikacijskog posrednika škole) sklopit će se Ugovor o radu na određeno vrijeme.

Kandidati su uz prijavu dužni priložiti slijedeće dokumente u izvorniku ili preslici: zamolbu za posao u kojoj je potrebno navesti nazive škola za koje je kandidat zainteresiran za rad (u zamolbi obavezno navesti minimalno jednu, a maksimalno tri preferirane škole, i to po redoslijedu interesa). Nadalje, potrebno je priložiti dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (presliku diplome ili potvrdu o stečenoj četverogodišnjoj stručnoj spremi), presliku osobne iskaznice, životopis, uvjerenje o nekažnjavanju, presliku potvrde ili uvjerenja o završenoj edukaciji za pomoćnika/stručnog komunikacijskog posrednika u nastavi (kandidat prilaže ukoliko je završio edukaciju). Svi kandidati koji se prijave na Javni poziv dužni su popuniti i potpisati Privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a kandidati su, prije sklapanja pisanog ugovora, dužni školi dostaviti na uvid originalne dokumente. Nepotpune prijave neće biti razmatrane, a pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se na adresu Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Put Murvice 14, Zadar. Prijave moraju biti u zatvorenoj omotnici na kojoj je naznačena napomena „Prijava na Javni poziv – pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici.“

Odabrani kandidati bit će usmeno ili pismeno obaviješteni o odabiru i ostalim detaljima, a kandidati koji do početka nastavne godine ne prime nikakvu obavijest nisu ušli u prvi krug odabira, što ne isključuje mogućnost uvođenja u rad za vrijeme trajanja nastavne godine 2020./2021.

Zadarska županija zadržava pravo izmjene broja pomoćnika odnosno učenika zbog iskazivanja dodatnih potreba.

20. travanj 2024 02:23