StoryEditorOCM
RegionalOTKRIVAMO DETALJE

Tko je Dalmatinac osumnjičen za veliku prevaru: Ostali smo bez pola milijuna eura, a on je u Dubaiju i vozi bijesni BMW

Piše DV
21. siječnja 2024. - 14:48

Tko je Dubrovčanin osumnjičen za prevaru tešku oko pola milijuna eura?

Ime Marija Urlića nije pretjerano poznato u domaćim ulagačkim krugovima, premda će se dio njegovih sugrađana sjetiti da je imao ured u hotelu "Rixos", koji u tekstu za jutarnji.hr spominje i jedna od žrtava navodne prevare, 38-godišnji pomorac iz Šibenika.

Na internetskim stranicama 52-godišnji Urlić je široko razgranao djelatnost. Predstavio se tako kao osnivač i odgovorna osoba tvrtke "Cuprum Coin", financijski analitičar i dugogodišnji voditelj dubrovačke podružnice kompanije "Hita vrijednosnice", jedne od vodećih hrvatskih brokerskih kuća za investiranje u dionice.

Tvrdi da je u poslu s financijama već punih dvadeset godina. Kao vještine istaknuo je znanja iz područja dionica i kriptovaluta, te vođenja tuđih financija.

- Ukupan promet u trgovanju dionicama prelazi 100 milijuna dolara. Visoka vještina za vrijednosne papire i devize, specijaliziran za kratkoročno trgovanje zlatom i naftom – napisao je Urlić u jednom od svojih poslovnih profila, inače idejni začetnik poslovnog portala pokrenutog još 2012. u svrhu okupljanja poslovnih subjekata iz Hrvatske i šire regije.

image

Mario Urlić godinama je u financijskom biznicu

Jl/Facebook

Dubrovčani pak Urlićevo ime češće povezuju s automobilizmom, točnije s trgovinom na malo motornim vozilima i dijelovima "Urlić autosport" s Malog Straduna na Babinom kuku.

Uz automobilizam paralelno je razvijao i karijeru trgovca kriptovalutama, ali i mondeni životni stil koji je uključivao putovanja u Dubai i Monte Carlo, vožnju skupih automobila poput luksuznih BMW-a...

U rodnom gradu sudjelovao je Urlić i u Gradskim uličnim igrama, popularnom natjecanju dubrovačkih gradskih kvartova, gdje se iskazao u Alki.

Što kaže o prozivkama više osoba da je financijski prevarant, kako mu ide posao i je li pod istragom, otkriva Urlić u velikoj temi za Nedjeljni Jutarnji list.

26. travanj 2024 10:15