StoryEditor
RegionalFOTO: GRANIČNA POLICIJA ZATEKLA ISCRPLJENE OSOBE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

Sa ličke Plješivice spašena trudnica, dvoje djece i dva muškarca

Piše Zadarski.hr
10. prosinca 2019. - 19:56
migranti 6

Danas oko 16.15 sati na ličkoj Plješivici, na predjelu Škipine, policijski službenici Postaje granične policije Korenica prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice su na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama zatekli pet iscrpljenih osoba - javila je PU Ličko-senjska.

Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama starosti šest i dvije godine.

Nakon što su ih policijski službenici zatekli, dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti.

Osigurana im je hrana i piće.

Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila u Hrvatsku.

Skrećemo pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine - javila je PU ličko-senjska.

#MIGRANTI

Izdvojeno

21. svibanj 2020 05:06