StoryEditorOCM
RegionalPROMJENA PLANA

Ryanair otkazao 110 letova iz Hrvatske u svibnju, a moguće je i da će biti još otkaza: Razlog je tehničke naravi

Piše vijesti sd
17. travnja 2023. - 08:18

Zagrebačka će zračna luka u svibnju biti zatvorena za sav promet u razdoblju od 23 sata do 06:30 sati ujutro. Brojni su prijevoznici ranije korigirali svoj red letenja, poput njemačke Lufthanse i nizozemskog KLM-a, no irski je Ryanair tek prije nekoliko dana krenuo u operativne promjene.

Zbog najavljenih radova Ryanair je otkazao čak 55 rotacija na 9 međunarodnih linija iz odnosno prema svojoj zagrebačkoj bazi, piše portal croatianaviation.com.

Najveći niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, zbog najavljenih radova i zatvorenosti zagrebačke zračne luke drastično reže svoj red letenja za svibanj. Naime, zbog nemogućnosti slijetanja i polijetanja zrakoplova u razdoblju od 23 sata do 06:30 sati ujutro, Ryanair je otkazao čak 55 ranije najavljenih rotacija na 9 međunarodnih linija, a moguće je da će otkazivanja biti još.

Donosimo popis linija iz odnosno prema Zagrebu na kojima je Ryanair otkazao letove za svibanj:

Brussels Charleroi, otkazani letovi srijedom i nedjeljom, ukupno 8 rotacija,

Frankfurt Hahn, otkazani letovi utorkom, ukupno 5 rotacija;

Memmingen, otkazani letovi četvrtkom, ukupno 4 rotacije;

Corfu, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija;

Dublin, otkazani letovi ponedjeljkom i utorkom, ukupno 10 rotacija,

Milano Bergamo, otkazani letovi petkom, subotom i nedjeljom, ukupno 12 rotacija;

Malta, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija;

Malmo, otkazani letovi petkom, ukupno 4 rotacije;

London Stansted, otkazani letovi subotom, ukupno 4 rotacije...

Prijevoznik još uvijek nije reagirao i napravio promjene na dvije linije, iz Sofije i Malage, koje u Zagreb slijeću iza 23 sata, što u svibnju neće biti moguće, pa je za očekivati da će i na tim linijama doći do otkazivanja letova ili pak do promjene u redu letenja tako da zrakoplovi u Zagreb slijeću prije početka radova, dakle, prije 23 sata.

Nacionalni prijevoznik, Croatia Airlines, nije morala otkazivati letove s obzirom na to da nema kasnih polazaka ni dolazaka (iza 23 sata), tek je otkazano nekoliko letova iz Dubrovnika prema Zagrebu koji određenim danima u tjednu slijeću iza 23 sata.

Putnici su o otkazivanju letova već obaviješteni, a omogućena im je promjena na prvi sljedeći raspoloživi let Ryanaira kao i povrat sredstava uplaćenih za aviokartu. Za razliku od legacy prijevoznika koji svoje putnike prebacuju i na letove drugih avioprijevoznika potpuno besplatno, Ryanair nema tu poslovnu politiku ni u ovakvim slučajevima, ali ni u situacijama kada su letovi otkazani krivnjom same aviokompanije.

20. travanj 2024 08:30