StoryEditorOCM
RegionalKNJIŽNICA JURJA BARAKOVIĆA U RAŽANCU U PROGRAMU "ZADAR ČITA"

Neka i Ražanac čita!

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2018. - 14:10
IMG_20180316_181513

Knjižnica Jurja Barakovića u Ražancu i ove se godine pridružila manifestaciji "Zadar čita", s programom Neka i Ražanac čita od 12. do 17. ožujka.

U okviru teme "Pismo i razglednica", korisnici su ispisali pisma i razglednice svojim prijateljima i obitelji, dok je u pričaonici najmlađim članovima i polaznicima Dječjeg vrtića Ražanac predstavljena i pročitana dječja knjiga "Poštar zeko Brzonogi". 

Korisnici su se pod mentorstvom učiteljice Ane Zekanović upoznali i sa glagoljicom, te izradili straničnike sa natpisima na glagoljičnom pismu. Predstavila se i književna udruga ZaPis, zajedno sa prisutnim članovima Ladom Vukić, Igorom Eškinjom, Želimirom Perišom, Marijom Zekanović, Ivanom Čeperkovićem te Marijom Kostić, koji su na oduševljenje prisutnih pročitali izbor iz vlastite lirike i proze.

Knjižnica je ugostila i učenike Područnog odjela Krneza Osnovne škole Jurja Barakovića Ražanac, koji su pod vodstvom učiteljica Irene Miočić i Marte Bonato izveli igrokaz Šuma Striborova i ispred mnogobrojne publike pokazali još jednom svoj izniman glumački entuzijazam.

Ovaj je tjedan u prostorijama Knjižnice Jurja Barakovića Ražanac sa svojim radom započela i udruga mladih Ražanca pod nazivom „ Raža „, koja je pod svojim imenom okupila mlade volontere s namjerom ostvarivanja mnogobrojnih projekata kroz cijelu godinu.

19. travanj 2024 12:05