StoryEditorOCM
RegionalNAJAVA SEZONE

Nastup Turističke zajednice Zadarske županije na najvećem bavarskom sajamu putovanja: izazvali zanimanje pred gotovo 150 tisuća posjetitelja

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2023. - 13:43

Turistička zajednica Zadarske županije je kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice predstavila ponudu Zadarske županije na međunarodnom sajmu turizma Freizeit Reisen Erholung 2023 (f.re.e), a koji se održao u Münchenu od 22. do 26. veljače 2023. godine i na kojem je Hrvatska nastupila kao zemlja partner.

Sajam f.re.e najveći je bavarski sajam putovanja i slobodnog vremena, a održava se u Münchenu već više od 50 godina.

Ovogodišnje se izdanje ponovo održalo u punom formatu i bez ikakvih ograničenja, pa se na sajmu predstavilo oko tisuću izlagača iz 70-ak zemalja, dok je sajam posjetilo oko 150 tisuća posjetitelja.

Turistička zajednica Zadarske županije se na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 325 m2 predstavila uz ostalih 26 suizlagača na vlastitom dijelu štanda, a zajedno s partnerima - Turisthotelom d.d. i Ilirijom d.d.

Posebnu dimenziju nastupa dala je činjenica kako je Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg izdanja te time plijenila veliku pozornost, kako samim otvorenjem sajma, tako i bogatim programom tijekom cijelog trajanja sajma, a kojeg je dio bila i TZ Zadarske županije.

image

sajam u Njemačkoj

TzzŽ/Slobodna Dalmacija
image

sajam u Njemačkoj

TzzŽ/Slobodna Dalmacija

Tako se Zadarska županija uz podršku Turističkih zajednica s otoka Paga u sklopu programa predstavljala u udarnim danima, u petak i subotu 24. i 25. veljače 2023. i to glazbeno-umjetničkim programom odnosno nastupima klape "Leut", prezentacijom kulture i tradicije putem nazočnosti djevojaka u paškoj nošnji s jedinstvenom čipkom kao i eno-gastro događanjem - prezentacijom i degustacijom sira s Paga i vina iz Ravnih kotara a koje su privukle brojnu oduševljenu publiku.

Tim je povodom direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija izjavila kako je naše značajno tržište odlično reagiralo na snažan nastup Hrvatske, ali i Zadarske županije na sajmu.

- On je svakako za nas tradicionalno jedan od važnijih, osobito što je poznato u kolikoj nas mjeri posjećuju gosti iz Njemačke i posebice Bavarske. Najave za sezonu pred nama su izvrsne i za očekivati je kako će veliki broj Bavaraca za svoj odmor odabrati upravo Zadarsku županiju - naglasila je. 

image

sajam u Njemačkoj

TzzŽ/Slobodna Dalmacija

Uz ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, ovako snažan nastup s iznimno bogatim i sadržajnim programom sigurno će pridonijeti njihovoj odluci. Također je istaknula kako je ogromno zadovoljstvo svim našim turističkim djelatnicima bilo „raspoređene po cijelom sajmu vidjeti brojne predivne vizuale Hrvatske i osobito Zadarske županije“

23. travanj 2024 20:56