StoryEditor
RegionalBEZ IMALO PAMETI

Mladići se kretali zonom koja nije posjetiteljska, a 27-godišnjak se poskliznuo sa slapa nedaleko od špilje Golubnjača i zadao HGSS-u posla...

Piše HGSS
29. lipnja 2020. - 21:05
HGSS PlitivceHgss

U nedjelju u 18 sati HGSS je zaprimio poziv od dežurnog tima Hitne medicinske pomoći (HMP) u NP Plitvička Jezera.

Radilo se o nezgodi u kojoj se 27-godišnjak poskliznuo sa slapa nedaleko špilje Golubnjača te nezgodno pao u jezero, prenosi HGSS na svojim službenim stranicama.

Tim HMP uz pomoć čuvara prirode uspio je izvući mladića iz jezera te imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu bili u mogućnosti izvršiti transport do vozila HMP-a. Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima. Spašavatelji unesrećenog transportiraju s nosilima UT 2000, a kako je staza bila vrlo uska koriste se haski zapregom kako bi lakše izvukli unesrećenog. U 19.30 sati spašavatelj su došli do unesrećenog, a već u 20.00 sati unesrećeni je bio u vozilu HMP.

Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija je uspješno završena.

Da stvar bude zanimljivija, područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku, a mi mu želimo brzi oporavak.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 21:09