StoryEditorOCM
RegionalPOTEKLE SU I SUZE

Mali Nikola iz Bitelića opet se u školu može voziti školskim autobusom! Nakon priče u ‘Slobodnoj‘, župan je nazvao ravnateljicu...

Piše PSD.
29. rujna 2020. - 13:24

Mali Nikola Jukić iz Bitelića od danas se opet u školu može voziti školskim autobusom!

Na isti način kako im je uoči početka školske rečeno da na prijevoz više ne mogu računati, tako je odluka i opozvana: roditelje Mariju i Stipu u prijepodnevnim satima je nazvala učiteljica i priopćila im radosnu vijest.

Oni sami nisu mogli vjerovati pa je otac za svaki slučaj nazvao župana Blaženka Bobana.

- Župan mi se iz prve javio, iako je bio na sastanku. Ja sam ga samo pitao zna li za odluku, stoji li iza nje, a on mi je potvrdio da je takav nalog dao ravnateljici – prepričao nam je uzbuđeni Stipe.

Nikola se tako u 12.55 prvi put ove školske godine ukrcao u autobus i zajedno s drugim đacima krenuo u drugu smjenu Osnovne škole 'Dinka Šimunovića' Hrvacama.

Njezina ravnateljica Zorka Buljac bila je ta koja je početkom rujna odlučila da Nikola ne može u bus, već ima ići u područnu školu u Biteliću. Problem je što bi on tamo bio jedini drugaš (uz jednog trećaša i jednog četvrtaša), a autobus je svo vrijeme do Hrvaca prometovao poluprazan.

Osim toga, roditeljima je bila velika želja da bude nastavi ići u razred s djecom s kojom je još od vrtića i da se socijalizira budući u zaseoku Jukiću osim mlađeg brata nema niti jednog svog vršnjaka.

Nikolu su u utorak na autobus ispratili mama, brat Matej i tata. Kažu da je bilo vrlo emotivno. Potekle su i suze kod starijih.

- Hvala prije svega Slobodnoj Dalmaciji jer je bila prva koja je shvatila našu muku. Hvala i drugim medijima koji su nastavili priču, kao i županu Bobanu koji je od sve lokalne adminstracija jedini reagirao. Hvala i Ministarstvu u Zagrebu, te svim ljudima koji su nas nazivali i davali podršku, vozili danima Nikolu u školu – poručio je Stipe Jukić i još samo dodao:

- Neka se zna da mi ne želimo zatvoriti područnu školu. Da sam mislio izdati svoj Bitelić, pa ja bih se odavno iselio. Ja sam se jedino svo vrijeme borio za svog sina, kao što bi i svaki drugi roditelj iz Hrvaca, Splita, Zagreba...

20. travanj 2024 13:32