StoryEditorOCM
RegionalDA NIJE KOPI LUWAK?

Kafić u salonu "Jadrolinijina" trajekta: veliki makijato 26 kuna! "Pa čujte, nije samo kod nas tako..."

Piše Mia Sesartić
23. lipnja 2022. - 16:25

Kava mlijeko velika 26 kune, dvije 52 kune...

Mjesto radnje Caffe bar "MT Faros", odnosno kafić u salonu "Jadrolinijina" trajekta "Faros" koji plovi, kako to sami naziv broda prema grčkom porijeklu imena dade naznačiti, prema otoku Hvaru.

- Pa kakve su ovo cijene, što je ovo došlo, jedna velika kava s mlijekom čak 26 kuna - pitaju se s uskličnicima i upitnicima čitatelji, domaći putnici, koji su nam se požalili u redakciju i poslali račun.

image
Snimio čitatelj

"Šank" drži, prema podacima s računa, privatna tvrtka "Dino i Ema" iz Bristivice u trogirskoj Zagori, čije smo voditelje nazvali za komentar i kalkulaciju navedene cijene.

- Pa čujte, nije samo kod nas tako, tako vam je i na drugim brodovima, trajektima, kunu dvije, gore-dolje. Cijene su na trajektima uvijek bile veće nego u ugostiteljskim objektima na kopnu.

Kada uzmete da je sve skočilo, znači morate uzeti u obzir da su tu i visoke cijene unajmljivanja ugostiteljskog prostora na trajektu, kao i rast svih drugih troškova, od materijala, goriva, radne snage, ma kompletnog poslovanja, sve se podiglo - govore nam iz spomenute firme pojašnjavajući kalkulaciju navedene cijene.

image
Jakov Prkić/Cropix

- A to što je ulje duplo skočilo to nikome ne smeta - dodaju na tvrdnju da cijena kave nije baš mala.

Iz "Dina i Eme" pojašnjavaju također kako je praksa da se cijene usklađuju s otokom prema kojem se plovi, odnosno turističkim destinacijama.

- Znate i sami da cijene kave variraju ovisno o lokacijama. Slobodno usporedite cijene kave na splitskoj Rivi ili na Hvaru, a mi smo još na brodu gdje imate drugih dodatnih troškova - zaključuju u svojem odgovoru.

17. travanj 2024 23:57