StoryEditorOCM
RegionalDETALJI TRAGEDIJE

Dječačić se utopio u bazenu sa samo 20 cm vode, susjeda: Odrezale su mi se noge kad sam čula...

Piše Hajdi Karakaš Jakubin, Barbara Ban
30. lipnja 2020. - 21:47

Dvadesetak centimetara vode koja je ispunjavala dječji bazenčić na napuhavanje postavljen u dvorištu kuće u Vinežu kraj Labina, bili su kobni za 17-mjesečnog dječačića koji se utopio tijekom igranja. Čim je utihnulo dječje veselje nešto prije 13 sati, majka je odmah reagirala i pokušala pomoći sinčiću. No, tužan prizor dječaka čiji se život na očigled gasi bio je okidač da se mlada majka u srednjim 20-ima uputi automobilom do labinske Hitne pomoći. Nažalost, unatoč promptnoj reakciji dežurnih liječnika koji su dijete reanimirali, mališanu nije bilo spasa jer je na Hitnu došao mrtav pa su o tragediji obavijestili pulsku policiju. Drugih vidljivih ozljeda, doznajemo, na tijelu nije bilo.

Ubrzo je kućica u Vinežu, koju je unajmio mladi par s dvoje djece, postala mjesto očevida kojim je rukovodio zamjenik dežurnog pulskog tužitelja.

Iz pulske policije kažu da je istraživanje u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije. Pokušat će se utvrditi gdje je točno bila majka dok je dječak uživao u ljetnim radostima u napuhanom bazenčiću, kao i njezina odgovornost, točnije je li ga ostavila bez nadzora unatoč činjenici što se tragedija dogodila u dvorištu kuće.

- Čuli smo ženske krike koji su parali tišinu jer Vinež je miran. Čulo se: 'Sine, sine, čuješ li me, sine'. Ali ništa se na ulici nije vidjelo pa smo tek nakon nekoliko sati doznali da je naš maleni susjed, koji se s roditeljima doselio u naše selo prije pola godine, preminuo. Mogu samo zamisliti kolika je to tuga. Za malenog je bio vezan braco koji je oko godinu dana stariji od njega. Ne znam je li i on bio taj trenutak u bazenu ili je naišao pa vidio bracu i pozvao mamu. Priča se svašta, ali neka policija odradi posao. Nije lako biti roditelj u današnje vrijeme, pogotovo dvoje malene živahne dječice - kaže za Jutarnji susjeda iz Vineža. Druga stanovnica, pak, iz Krapna u kojem je dječak živio s roditeljima, kod majčinih djeda i bake, otkriva da su vijest o tragediji dočekali s nevjericom.

- Odrezale su mi se noge kad sam čula tužnu vijest. Dječakovi djed i baka obožavaju unučiće i uz svoje svakodnevne poslove, nije im bilo teško maksimalno se posvetiti njima. Baka radi u obližnjem dječjem vrtiću, a djed je privatnik. Vjerujte mi, njihov je dom pun uzajamne ljubavi, a za djecu bi dali sve. Nažalost, nad djecom treba bdjeti stalno, a uvjerena sam da je ovo bio samo trenutak nepažnje koji je rezultirao tužnim činom, a ne da je majka malenoga ostavila prepuštenog samog sebi - mišljenja je susjeda obitelji zavijene u crno.

Što će otkriti obdukcija tijela umrlog dječaka koji je u travnju napunio godinu dana i kriminalističko istraživanje koje je u tijeku, doznat će se uskoro.

18. travanj 2024 14:25