StoryEditorOCM
RegionalBLAGDANSKI ‘ZAGI‘

Divlji zapad u centru grada: na Badnju večer šetao po Splitu s automatskom strojnicom u rukama, pa se slučajno ranio bježeći od policije

Piše Marko Didić/SD
28. prosinca 2021. - 10:41

Na sam Badnji dan, kada se većina ljudi u svojim kućama priprema za doček Božića i i sprema za odlazak na ponoćku, D. M. (34) je imao drugačiji raspored provođenja svog vremena.

On je 24.prosinca oko 21,30 sati šetao Dinarskom ulicom na predjelu splitskog Kmana - s automatskom strojnicom "Zagi".

Je li tek kupio pušku, je li mislio proslaviti Božić pucajući u zrak ili počiniti neko kazneno djelo, to će zauvijek ostati nepoznanica. Ono što je u ovoj priči egzaktno je činjenica da je 34-godišnjak u policijskom automobilu vidio policajce u redovitoj ophodnji i počeo bježati ispred njih.

U tom bježanju opalio je jedan metak koji ga je pogodio u desnu nogu te je zadobio prostrijelnu ranu mišića. Privremeno je umaknuo policajcima te je pješke krenuo u bolnicu potražiti liječničku pomoć, a o samoranjavanju je policiju obavijestila bolnica oko 21,40 sati.

Kod njega je nakon dolaska policije pronađena automatska strojnica s 11 metaka, a pretragom stana kojeg koristi u Vrličkoj ulici pronađeno je 4,8 grama marihuane.

Ispaljeni metak ušao mu je kroz desnu natkoljenicu, a izišao kod koljena pa je za pretpostaviti da je držao pušku o ramenu kad je bježao i da je u tom trenutku zbog nestručnog rukovanja došlo do opaljenja.

Obrada je još uvijek u tijeku, ali prijete mu kaznena prijava zbog posjedovanja i nabavke oružja, ali i dvije prekršajne prijave: nepažljivo rukovanje oružjem i prekršajna prijava iz Zakona o prebivalištu.

Policiji je do sada bio poznat po posjedovanju droge, drskom ponašanju i krađama, ali ne i po teškim kaznenim djelima.

Njegovo stanje je dobro, a prostrijelna rana se tretira kao lakša tjelesna ozljeda jer metak nije oštetio ni jedan vitalni dio noge.

27. travanj 2024 09:01