StoryEditorOCM
RegionalVJERNI ČITATELJI

Brojni ministri došli su na našu veliku proslavu, a dvojica su nam otkrila da najviše vole čitati o Hajduku

Piše Božidar Lončar/SD
10. lipnja 2023. - 10:16

Tako je to kad slavi Slobodna Dalmacija!

Nema tko nije došao na okruglu 80. obljetnicu Slobodne Dalmacije. Oko 20:30 pojavio se cijeli državni vrh: premijer Andrej Plenković, izaslanik Sabora Ante Sanader, potpredsjednik Vlade Branko Bačic i plejada ministara: Davor Filipović, Vili Beroš, Nina Obuljen Koržinek, Ivan Malenica, Šime Erlić, Radovan Fuchs. Bila su tu i dva bivša ministra Josip Aladrović i Tomislav Ćorić.

Nakon uvodnih govora i dodjele nagrada došlo je vrijeme za odmor što smo iskoristili za razgovore sa svom svitom političkog vrha koji je stigao na 80. rođendan Slobodne Dalmacije.

- Čitam sve što se tiče naše svakodnevnice i aktualnosti. Nema što ne čitam, pa čak i ono što, eto, nije za javnost poput osmrtnica, kazao je premijer Andrej Plenković za Slobodnu Dalmaciju.

image

Naš novinar Božidar Lončar u razgovoru s premijerom Plenkovićem

- Korijeni mi vuku s Korčule tako da ponešto pročitam kad sam na moru, kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i čestitao rođendan.

- Ovdje sam završio 7. i 8. razred osnovne škole te mi je jedan od najvećih gušta bio kući pročitati novine. Cijelu srednju školu mi je ostala navika koja se evo ni do danas nije promijenila, poručio je ministar gospodarstva Davor Filipović.

- Vjerodostojnost. To je ono što Slobodnu čini to što ona jest. U Zadru i kontekstu Dalmacije je redovito čitam i ponosan sam što sam u Splitu večeras. Imam aplikaciju, ali čitam novine redovito, rekao nam je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Neki od ministara dalmatinskih korijena otkrili su nam koje rubrike najviše vole čitati.

- Još me vuku uspomene kad mi je otac dolazio s posla i onda bi u tri sata popodne izvukao iz torbe novinu i čitao je. Još je danas čitam i meni je prvi izbor da vidim što se zbiva u Dalmaciji. Šibenik, sport i Hajduk je ono što svakodnevno čitam, otkrio nam je ministar pravosuđa i uprave iz Šibenika Ivan Malenica.

- Čitam najvise portal. Sport najvise čitam, a osobito teme o Hajduku, rekao je ministar zdravstva s otoka Hvara Vili Beroš.

Da i Dubrovačko-neretvanska županija ima svoju predstavnicu pobrinula se ministrica Nina Obuljen Koržinek.

- Teme koje se tiču Dubrovnika i mladih nešto su za što uvijek pronađem vrijeme i to je vrijedno svake pozornosti, rekla nam je.

Dva bivša ministra Josip Aladrović i Tomislav Ćorić samo su kratko zajednički poručili:

- Neka je sretan rođendan Slobodne Dalmacije.

Jer tako je to kada slavi Slobodna Dalmacija. Glamurozno i na najvišoj razini!

19. travanj 2024 05:41