StoryEditorOCM
KolonaPITANJE SVIH PITANJA

Ostaje li trener koji je nekako u KK Zadru izgurao priču do kraja, ili će morati spremiti kofere?

28. svibnja 2020. - 22:30

Svake godine na kraju košarkaške sezone u Zadru stalno "visi" pitanje svih pitanja - ostaje li trener koji je nekako izgurao priču do kraja, ili će morati spremiti kofere?

Pandemija je, nažalost, skratila vrijeme "izbora" koji se redovito održavaju u zadarskim kuloarima, k tomu i odlukom klupske uprave, svi igrači s njima i trener Danijel Jusup ranije od planiranog dobili su raskid ugovora u ruke.

Istina, Jusup je i dalje u igri, jer ne smije se smetnuti s uma kako je Zadranima priskrbio trofej, osvojen je Kup Krešimira Ćosića, držao je momčaad i na vrhu HT Premijer lige, ali i na dnu regionalne ABA lige. Uglavnom u krugu je potencijalnih kandidata, gdje se još spominju Dražen Anzulović, trener s velikim iskustvom, između ostaloga bio je i izbornik reprezentacije Hrvatske, radio je u mnogim inozemnim klubovima u jednoj prigodi otišao je putevima svile u Kinu!

Jest, Anzulović je nekako uvijek u tom paketu razgovora, ali se nepisanim pravilom u zadnji trenutak s obje strane pojavi muk. Uz njega se spominje i ambiciozni Damir Milačić, aktualni trener sinjskoga Alkara, čovjek koji je u prekinutoj sezoni upravo Zadru "skinuo skalp"! Svojedobno je, točnije u sezoni 2001./2002., nosio zadarsku majicu, tako da odlično poznaje teren na koji bi mogao sletjeti. I temperament mu je sličan zadarskoj publici, nedvojbeno, bili bi za sve kao prava košarkaška "bomba".

Ali, priča je otišla u ozbiljnom smjeru, glavni lik u drami svih drama, je sadašnji izbornik reprezentacije Hrvatske , Veljko Mršić!? I nije ovo samo puki pucanj u prazno, posebice , jer je tročlano izaslanstvo KK "Zadar", kojeg čine Ivan Mijolović predsjednik Nadzornog odbora, Željko Žilavec, direktor kluba i Branimir Longin, sportski direktor, u četvrtak prije podne imalo "radni sastanak" u Hrvatskom košarkaškom savezu.

Ups! O čemu se pričalo? Zidovi s ušima kažu kako se između ostaloga, misli se pritom na mogućnost promjene sustava natjecanja u HT Premijer ligi, na stolu našla i opcija o Mršićevom dolasku na Višnjik. Tako bi se izbornik u razdoblju između reprezentativne stanke, ali i obaveza, bavio strukom u Zadru.

Iza Mršića je podosta inozemnih klubova u kojima je igrao, dok je trenersku karijeru započeo u Splitu, neko vrijeme vodio je Varese, potom Cibonu i Cedevitu, nakratko se njegovo ime vezivalo uz španjolski Bilbao Basket. I onda je "kocka" pala pored njega kada se birao novi izbornik seniroske reprezentacije Hrvatske! Hoće li se " kockica" s njegovim imenom ovoga puta zaustaviti na zadarskoj klupi?

Nije nemoguće, naprotiv, ako je suditi po ranije spomenutom sastanku u HKS- u, čini se kako će upravo ta opcija prevladati, ispred Jusupa, Anzulovića i Milačića!? Ali, kad je Zadar u pitanju uvijek su može očekivati neočekivani izbor, zato pričekajmo.

19. travanj 2024 13:00