StoryEditorOCM
KalelargaI DALJE IZA REŠETAKA

Zbog krađe, iznude i prijetnji državljaninu Srbije koji je ‘operirao‘ u Sv. Filipu i Jakovu produljen istražni zatvor

Piše DORH
21. svibnja 2020. - 18:01

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru pred Općinskim sudom u Zadru podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg državljanina Republike Srbije zbog počinjenja kaznenog djela krađe (čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona), kaznenog djela iznude u pokušaju (čl. 243. st. 1. u vezi sa čl. 34. KZ-a), i kaznenog djela prijetnje (čl. 139. st. 2. u vezi čl. 87. toč. 21. KZ-a).

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 15. ožujka do 15. travnja 2020. u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, iz jedne kuće u izgradnji uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednosti 30 tisuća kuna. Stavlja mu se na teret i da je od početka ožujka do 23. travnja 2020., znajući da je oštećenik Musliman po vjeroispovijesti, zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjere u cilju da ustraši oštećenika, u više mu navrata prijetio da će ga usmrtiti stavljajući mu pritom oštricu noža pod vrat što je kod oštećenika izazvalo strah za život, navodi se u priopćenju DORH-a.

- Tereti ga se da je u jednom mjestu pored Zadra, iako mu je oštećenik vratio dug u iznosu od 500 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi tražio od oštećenika da mu vrati 7.500 kuna pri čemu ga je učestalo udarao rukama po glavi i tijelu, a što je trajalo sve dok oštećenik nije podnio kaznenu prijavu policiji, navode iz DORH-a dodajući kako je u optužnici predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

20. travanj 2024 11:33