StoryEditorOCM
KalelargaKAZNE "A LA CARTE"

Zašto policija u kvartu Jazine 2 u nekim ulicama svakoga dana "lipi" kazne za parkiranje, a susjedne uredno "preskače"? Ili nikome ili svima jednako!

Piše Zadarski.hr
19. svibnja 2020. - 18:13

Čitatelj iz kvarta Jazine 2 požalio nam se zbog, kako kaže, selektivnog kažnjavanja parkiranja u tom kvartu kojega u zadnje vrijeme provodi policija, ne u svim ulicama jednako i ne prema svima na isti način.

O čemu se radi? U "bodulskim" ulicama tog kvarta (zbog naziva ulica po zadarskim otocima) oduvijek se, kaže, toleriralo parkiranje uz kolnik pod uvjetom da se automobili mogu normalno mimoilaziti.

- E, ali u zadnje je vrijeme policija počela "lipiti" kazne za parkiranje onima koji ostavljaju svoja vozila uz kolnik. Ali ne u svim ulicama jednako, kaže čitatelj.

- Ugljanska i Molatska ulica stalno su "na tapetu" policije i skoro svakoga dana na autima tamo osvanu kazne za parkiranje na kolniku. Međutim u susjednoj Saljskoj i Kaljskoj ulici, kao da je druga država, a ne isti grad i kvart. Tamo policija tolerira ne samo parkiranje uz kolnik već i zauzimanje nogostupa. Neki se auti tamo toliko dugo parkiraju na istom mjestu nogostupa, da se ispod njih nalaze udubljena od guma jer ne mrdaju po čitave dane. I nikom ništa. Tamo njih policija ne dira, a nas ulicu-dvije dalje "deru" svaki dan - kaže čitatelj.

Kad je jednom pitao policajca zašto svako malo dolaze kažnjavati u taj mirni i ne toliko prometni dio grada, rekao mu je da dolaze "po pozivu" jer ih netko neprestano zove da mu smetaju parkirana vozila.

- Pa nije valjda da policija dolazi kažnjavati po pozivu, kao da su "a la carte" restoran? Trebali bi imati svoje kriterije za prekršaje, a ne da kažnjavaju ako ih netko zove. Znači tamo gdje ih nitko ne zove, tamo nikad i ne kažnjavaju? Ako će već naplaćivati prekršaje, onda neka to čine jednako prema svima, a ne selektivno. Na križanju kod Mjesnog odbora Jazine 2 toliko je parkiranih vozila svakoga dana, da se ne može prolaziti. Ali to policija "ne vidi". Valjda jer su tamo važne udruge pa se to preskače. Evo, ja ih sada "po pozivu" zovem da obiđu i ostale ulice, pa ako će nas kažnjavati, onda sve ili nikoga. A ne ovako, selektivno - ljuti se čitatelj.

19. travanj 2024 16:27