StoryEditorOCM
KalelargaBMW IZ ŠVICARSKE

Josip Modrić (41) bježao policiji po Zadru vozeći više od 200 km na sat. Odbio se testirati na drogu, u autu mu našli kokain. Eno ga sada u zatvoru!

Piše PU zadarska/Zadarski.hr
29. rujna 2020. - 10:08
Policija je Modrića privodila i 2007. godine zbog sumnje da je zapalio vozila u vlasništvu odvjetnika Davora Buljana Cropix

NOVO

Zadranin koji je u noći sa subote na nedjelju Zadrom bježao od policije je Josip Modrić (41), policiji otprije poznat zbog počinjenja niza kaznenih djela povezanih s drogom i nasiljem.

Bovši nogometaš Zadra i Rijeke je 2010. na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 25 mjeseci zatvora zbog kupoprodaje kokaina. Godine 2016. policija je kazneno prijavila Modrića zbog iznuđivanja 38-godišnjaka iz Kožina. Modrić je 2007. godine priveden zbog osnovane sumnje da je zapalio vozila u vlasništvu odvjetnika Davora Buljana.

U nedjelju oko 1.30 sati Modrić nije stao na punktu prometne policije u Ulici Kažimira Zankija, a kad su ga htjeli zaustaviti, ignorirajući zvučne i svjetlosne signale, on se nastavio kretati vozeći brzinom od 116 km na sat (dozvoljeno je 50 km/h).

Nakon toga je skrenuo na cestu prema Viru pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi, vozeći više od 200 km/h. Potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku, te ponovno naglo povećao brzinu nastavivši vožnju kroz Kožino prema Zadru. Automobil je potom ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila.

Policija je BMW prevezla u krug PU zadarske te je u jutarnjim satima nad Modrićem provedeno kriminalističko istraživanje. Tom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga dok je izvršenom pretragom vozila pronađeno oko 0,2 grama droge kokain koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog istraživanja, Modrić je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, ne poštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Sud mu je odredio mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

-----------------------------------------------------------------------------

RANIJE

U nedjelju oko 1.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim vozilom-presretač, koristeći zvučne i svjetlosne signale, pokušali su zaustaviti osobno vozilo BMW, švicarskih registarskih oznaka koje se kretalo nedozvoljenom brzinom (prosječnom brzinom od 116 km/h) na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h, a za kojeg su imali saznanja kako vozač svojim kretanjem ugrožava sigurnost prometa.

Nakon čega je vozač skrenuo na DC-306 pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi, a postižući brzinu veću od 200 km/h. Potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku, te ponovno naglo povećao brzinu kretanja. Nadalje vozilom je nastavio kretanje kroz Kožino prema Zadru te je vozilo ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila.

Radi poduzimanje daljnjih mjera i radnji vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave zadarske te je u jutarnjim satima nad 41-godišnjim vozačem provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga dok je izvršenom pretragom vozila pronađeno oko 0.2 grama droge kokain koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog istraživanja, 41-godišnji vozač priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, ne poštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge)  iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

24. travanj 2024 19:19