StoryEditorOCM
KalelargaI LJETU JE KRAJ

Zadarska bolnica uvela strože mjere zbog povećanja broja zaraženih korona virusom. Evo kakva je trenutna epidemiološka slika

Piše AVŠ
5. rujna 2023. - 11:56

Zbog porasta broja novih slučajeva zaraze korona virusom zadarska Opća bolnica ponovno je uvela zaštite mjere. Posjete bolesnicima na odjelima skratit će se na pet minuta uz obaveno nošenje maske, a iako za ulazak u Polikliniku to pravilo nikad nije prestalo biti na snazi, uglavnom se nije poštivalo. Sada, s dolaskom jeseni, ali i većeg broja zaraženih, maske će za bolnički krug i Polikliniku biti obavezne. Što se tiče porasta broja oboljelih u cijeloj županiji, on nije drastičan, ali ima tendenciju rasta.   

- Tijekom cijelog ljeta situacija je bila mirna. Rast broj pozitivnih krajem kolovoza u odnosu na srpanj i lipanj (od jednog  pozitivnog u tjednu do pet pozitivnih u tjednu  krajem kolovoza) jest tek neznatan, ali ćemo pratiti trend u rujnu i dalje. Trenutno nemamo dokazanih novih sojeva na našem području- kaže dr. Alan Medić,  voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, dodajući kako za zaražene i dalje vrijedi samoizolacija, a za ulazak u bolnicu brzi antigenski test.

- Na jesen nas čekaju nove preporuke za cijepljenje, a mjere opreza ostaju na snazi kao i ranije- poručuje dr. Medić.

03. svibanj 2024 10:07