StoryEditorOCM
KalelargaMOLE ZA POMOĆ

Volonterke Zadarskog azila bore se sa sve većim brojem štenaca koje im donose ili bacaju preko ograde: "Ljudi, nemamo više mjesta, a ni novaca..."

Piše Zadarski.hr
10. svibnja 2023. - 14:01

Volonterke Zadarskoj azila mole za pomoć jer tvrde da su prekrcane s novim pridošlicama - psima bačenima preko ograde i donošenima od ljudi koji nisu znali gdje će s njima. 

Njihov post prenosimo u cijelosti: 

- Svi ovi psi sa slika donošeni su nam ili bačeni preko ograde azila u zadnjih 15 dana. Prije tri dana smo primili leglo od pet ‘štenaca’ u dobi od sedam mjeseci koji su vlasničko leglo, leglo osobe koja je odbila besplatnu kastraciju i sada nam je uvalila pet takoreći divljih i nesocijaliziranih pasa. Nemamo sliku jer im jedva možemo prići. Uzeli smo ih jer su tri kuje u tjeranju i uskoro bi i one imale svoje potomke, koliku brojku njih ne želimo ni znati!

S tim leglom od pet pasa popunili smo zadnji slobodan boks. Prekrcali ste nas do maksimuma. I da hoćemo nemamo gdje pse smještati!

image

štenci dovedeni u azil

Zadarski Azil/Slobodna Dalmacija

Naš kapacitet je 116 pasa, tako piše i u Rješenju izdanog od strane Veterinarske inspekcije. Onog dana kada smo dobili registraciju, nismo dobile nova magična mjesta u azilu, nitko nije izgradio dodatnih 20 boksova, nitko nije platio sve prethodne račune, niti će svi ovi novi psi biti besplatno cijepljeni čipirani kastrirani i liječeni. I nije se stvorila nova radna snaga koja bi nam pomogla i uskočila u brizi oko svih pasa.

Zamislite samo koliki je trošak za jednog od svih ovih pasa sa slike?!

Također, inbox nam je prepun upita dali možemo čuvati vaše pse preko ljeta dok se vi bavite turizmom ili idete na putovanja?!? Ne, ne možemo.

Postoje osobe koje se bave tim poslom ali im za čuvanje svog psa platite.

Probudite se malo ljudi, nisu četiri žene u azilu svemoguće! Ne možemo spasiti sve pse ove županije, koliko god bi mi htjele i srce nam se kida na sve te dojave i objave, ne možemo … Ako želiš pomoći uplatom za nekog od ovih sirotana sa slike, za hranu ili veterinara, stavljam info za uplatu. Svaki cent nam znači - napisale su u svojoj objavi. 

Broj za uplatu

HR6223400091111006752

SWIFT (biz): PBZGHR2X

Paypal: zadarske.sapice@gmail.com

26. travanj 2024 13:05