StoryEditorOCM
KalelargaNESHVATLJIVO OPASNO

Što je dostavljaču AWT-a u glavi da svakoga jutra prije 8 sati parkira kamion prije zebre, školarci se nadviruju dok prelaze, vozači auta ih ne vide!

Piše Zadarski.hr
8. veljače 2021. - 13:45

Svakoga jutra, u vremenu prije 8 sati ujutro, dostavni kamion veletrgovačke tvrtke AWT zaustavi se tik ispred pješačkog prijelaza u Zrinsko-Frankopanskoj ulici (preko puta Glavne pošte) kako bi vozač iskrcao nekoliko dostavnih paketa u obližnju trgovinu.

Ne znamo što je pri tom vozaču u glavi i je li svjestan da pri tome ugrožava pješake koji na tom mjestu prelaze ulicu - a s obzirom da se radi uvijek o vremenu prije 8 sati ujutro - i male školarce na putu u školu kojima njegov kamion zatvara "mrtvi kut" na jureće automobile prije prelaska zebre.

Pitanje je kad će se tragedija dogoditi, jer nailazeći vozači automobila ne vide pješake zbog kamiona, a pješaci - i školarci - ne vide automobile dok ne zakoraknu ispred kamiona. A tada već može biti prekasno.

Zbilja, što je ovom vozaču u glavi da baš svakoga dana, ujutro, prije 8 sati zaustavi kamion ispred zebre? Misli li on na to kad parkira kamion i bezbrižno upali sva četiri žmigavca?

Da to učini iza pješačkog prijelaza ili barem na početku autobusnog ugibališta, još bi se dalo shvatiti, ali parkirati auto ispred zebre je jednostravno neshvatljivo.

I sve to da ne bi napravio par koraka više za nekoliko paketa koje dostavlja u trgovinu?

A policija? Niti vidi, niti čuje... po običaju.

18. travanj 2024 10:45