StoryEditorOCM
KalelargaRUŠI, STANI, RUŠI..

FOTO&VIDEO Zara Beach na Kolovarama: nakon razgovora policajaca s odvjetnikom Hotela Zadar, rušenje je nakratko zaustavljeno pa - nastavljeno...

Piše Matea Gugić
3. srpnja 2020. - 09:58
Započelo rušenje bespravnog objekta nekadašnjeg Zara Beach na Kolovarima.Uklanjanje dijela objekta nakratko je bilo zaustavljeno zbog policijskog uviđajaBozidar Vukicevic/Cropix

Ručnim rušenjem metalnog dimnjaka na plaži Kolovare jutros je ipak započelo uklanjanje dijela bespravnog objekta nekadašnjeg Zara beacha!

Na Kolovarima, osim novinarskih ekipa, te jednog predstavnika i odvjetnika tvrtke Hoteli Zadar, nema nikoga iz Grada Zadra, a policajci su se pojavili tek nakon što su radovi započeli.

image
Započelo rušenje bespravnog objekta nekadašnjeg Zara Beach na Kolovarima.Uklanjanje dijela objekta nakratko je bilo zaustavljeno zbog policijskog uviđaja
Bozidar Vukicevic/Cropix

- Rušenje pokazuje da se ne radi o blefu nego je započelo uklanjanje bespravno izgrađene građevine. Očekivali smo da će Grad Zadar ukloniti ovu ogradu, ali, s druge strane, to je možda još bolje da nitko ne može sa strane pristupiti na gradilište. Uklanjanje će biti izvršeno po nalogu građevinske inspekcije, to je izvršna odluka nadležnog državnog tijela. Radnici su uvedeni u posao, ne znam koliko će to trajati, izjavio je novinarima odvjetnik Hotela Zadar Augustin Sudinja, koji je prokomentirao i nepojavljivanje predstavnika Grada:

- Logično je da se nitko ne pojavi, ovdje se ne radi nikakav krimen nego se izvršava izvršna odluka nadležnog državnog tijela. Očekivao sam da se pojavi pravnik iz Grada Zadra, zaključio je Sudinja.

Nakon razgovora policajaca s odvjetnikom Sudinjom, rušenje je nakratko zaustavljeno, ali je nakon provjere dokumentacije ipak - nastavljeno!

Predstavnici Grada Zadra, među kojima je bio i pročelnik Tomislav Korona, ipak su se pojavili, a nakon što je rušenje nastavljeno, najavili su posebno priopćenje za javnost.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

18. travanj 2024 00:10