StoryEditorOCM
KalelargaPREMINUO ZAŠTITAR

Općinsko državno odvjetništvo: Protiv četvorice osumnjičenika za sudjelovanje u tučnjavi u Biogradu zatražen istražni zatvor. Samo jedan zadržan

Piše M.K.
27. svibnja 2023. - 20:54
Biograd, 210523. Nakon tucnjave u biogradskom nocnom klubu Aqua na predjelu Solina u zadarskoj bolnici preminuo 54-godisnji zastitar. Uzrok smrti jos nije poznat.Zvonko Pavich/Cropix

Vrlo se malo zna o tijeku istrage, nakon što je u biogradskom klubu Aqua nakon tučnjave u nerazjašnjenim okolnostima preminuo zaštitar.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru su početkom tjedna, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i zaprimljene kaznene prijave protiv četvorice hrvatskih državljana (1992., 1993., 1999. i 2000.) ispitani osumnjičenici zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 21. svibnja 2023., u jednom ugostiteljskom objektu u Biogradu na Moru došlo do fizičkog sukoba između više osoba i smrtnog ishoda za 54-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u navedenom objektu radio kao zaštitar.

Protiv četvorice osumnjičenika podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sudac istrage djelomično je prihvatio navedeni prijedlog i protiv prvoosumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je u odnosu na drugoosumnjičenika odbio prijedlog.

23. travanj 2024 12:29