StoryEditorOCM
KalelargaNA ŽUPANIJSKOM SUDU

Počelo suđenje 27-godišnjem Turčinu koji je na Viru nožem u leđa ubo 29-godišnjaka, a uhvaćen je u Lici pri pokušaju bijega: ‘Nisam kriv!‘

Piše B.S.
8. prosinca 2020. - 20:02

Za pokušaj ubojstva optužen 27-godišnji državljanin Turske Ibrahim Mert Keskin, s privremenim boravkom u Republici Njemačkoj, u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zadru opovrgnuo krivnju. Pred sutkinjom Dijanom Grancarić rekao je da se ne smatra krivim za događaj iz lipnja ove godine kada je tijekom ljetovanja na otoku Viru u noćnom klubu Casablanca nožem u leđa ubo 29-godišnjeg Alena Kapovića nakon čega je uhvaćen u Lici pri pokušaju bijega.

Uhićen je 29.lipnja na autocesti A1 dok je osobnim vozilom njemačkih oznaka napuštao područje RH, od kada se nalazi u istražnom pritvoru zatvora u Zadru.
Suđenje mu je dosad dva puta odgađano zbog korona virusa. Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Zadru (ŽDO) koja je podignuta 12. kolovoza tereti se za kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Napad se odigrao 28. lipnja oko 1.30 sati ispred ulaza u ženski toalet noćnog kluba Casablanca gdje je nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, u cilju da ga usmrti, 29-godišnjaka ubo u gornji dio leđa preklopnim nožićem dugim 20 centimetara, dužine oštrice 8,5 centimetara.

Kapoviću je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno da je zadobio otvorenu ranu prsnog koša. U daljnjem napadu na 29-godišnjaka Keskina su zaustavili zaštitari, a saznanja o događaju je policija zaprimila iz zadarske Opće bolnice.
Na ročištu u ponedjeljak ispitan je ozlijeđeni Kapović, a sutkinja Dijana Grancarić predložila je u nastavku dokaznog postupka dopunu sudsko medicinskog vještačenja dr. Davora Mayera jer je prvo proveo dok je oštećeni 29-godišnjak još bio na liječenju u zadarskoj bolnici. Vještačenje bi trebalo biti gotovo do novog ročišta koje je zakazano za 12. siječnja iduće godine kada će se ispitati I sedam očevidaca napada.

16. travanj 2024 21:07