StoryEditorOCM
KalelargaSMIŠLJENI PLAN

Maloljetna Rumunjka osumnjičena za dvije drske krađe - molila je građane za donaciju, a onda zgrabila novac iz novčanika i pobjegla

Piše M. K.
13. ožujka 2024. - 09:47

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom državljankom Rumunjske koju se sumnjiči da je po prethodno smišljenom planu boravila na zadarskom području gdje je na drzak način oštetila dvoje hrvatskih državljanina.

Sumnjiči ju se da je u subotu, 9. ožujka oko 16.45 sati, u trgovačkom centru u Zadru u Ulici Akcije Maslenice prišla 40–godišnjaku te mu na drzak način otuđila novac.

Naime, kada je prišla oštećenom i zatražila ga novac za donaciju, u namjeri da joj da 20 eura, izvadio je novčanicu u apoenu od 100 eura koju joj je predao uz dogovor da mu vrati ostatak, nakon čega je osumnjičena uzela novčanicu i pobjegla.

Također, sumnjiči ju se da je 7. ožujka 2024. godine oko 10.30 sati u Zadru u Ulici Ante Starčevića prišla 83-godišnjakinji te na drzak način, tražeći donaciju, iz novčanika kojeg je oštećena držala u ruci otuđila novac, nakon čega se udaljila.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prema osumnjičenoj se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinila dva kaznena teška krađa počinjena na osobito drzak način.

27. travanj 2024 15:01