StoryEditorOCM
KalelargaZVONO NA UZBUNU

Jutros 14 novozaraženih na zadarskom području, a 12 ih je bilo na korona vjenčanju. Zaražena je i doktorica iz bolnice, u izolaciji je 10 liječnika!

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2020. - 10:07

Na području Zadarske županije od posljednjeg izvješća novooboljelih je  14 osoba, javljaju iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

Od toga broja 12 ih je vezano uz nedavno održano vjenčanje, a dvije osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu.

Među novooboljelima je jedan zdravstveni djelatnik iz OB Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciju je stavljeno 10 liječnika i 3 medicinske sestre.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Zadarske županije je 36, a od toga broja vezanih uz prošlotjedno vjenčanje je njih  22. Umrla je 1 osoba, a izliječenih je 8.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 108 uzoraka, a u samoizolaciji je 441 osoba. Na Covid odjelu OB Zadar smještene su  2 osobe od kojih je 1  na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  nisu evidentirali  kršenje mjere samoizolacije.

„Molim sve one koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima da se jave svom obiteljskom liječniku ili epidemiološkoj službi kako bi im se odredila mjera samoizolacije. Također molim sve ljude koji su bili na vjenčanju da se u idućim danima ponašaju odgovorno što podrazumijeva izbjegavanje kretanja među ljudima, praćenje svog zdravstvenog stanja te ukoliko moraju izlaziti obavezno nošenje zaštitnih maskica- poručio je dr. Alan Medić.

23. travanj 2024 16:41