StoryEditorOCM
KalelargaNIJE NEGO

Filipjakov: Šef HSP-a Siniša Prtenjača napravio je štetu općinskom proračunu veću od 20.000 eura! Evo kako...

Piše Zadarski.hr
6. ožujka 2024. - 09:28

Općina Sv. Filip i Jakov na svojim je stranicama na Facebooku objavila reakciju na tvrdnje Luke Prtenjače, sina Siniše Prtenjače, objavljene na portalu Zadarski.hr, da njegov otac i njegova tvrtka nemaju nepodmirenih dugovanja prema općini. Podsjetimo, Siniša Prtenjača, inače šef HSP u Sv. Filipu i Jakovu, nalazi se u pritvoru od kraja veljače zbog prijetnji koje je navodno uputio Marinu Coliću, predsjedniku općinskog HDZ-a, općinskom vijećniku i direktoru javne tvrtke Komunalac. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Poštovani,

S obzirom na posljednje izjave u medijima vezane uz dugovanja Siniše Prtenjače Općini Sveti Filip i Jakov na temelju koncesijskih odobrenja, a u svrhu točnog i pravodobnog informiranja žitelja Općine Sveti Filip i Jakov, kao i šire javnosti, napominjemo da ako trgovačko društvo nema otvorenih dugovanja to ne znači da direktor istog ili drugog društva/obrta čiji je direktor/vlasnik nemaju dugovanja prema Općini. 

Na istoj plaži koncesijska odobrenja su imali i sin i brat spomenute osobe.

Ističemo da koncesijsko odobrenje za 2023. godinu Siniši Prtenjači ili tvrtki Plaža Banj j.d.o.o. nije izdano. Zahtjev je podnesen nepotpun (prazan) te nakon poziva za nadopunu isti nije dopunjen te je odbijen.

Usprkos tome objekt je radio cijelu sezonu što je prijavljeno nadležnim institucijama. 

Uz rad bez koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru je:

- postavljen bespravni objekt od 16 m2 na pomorskom dobru

- postavljena i betonirana natkrivena terasa od 152 m2

- postavljena terasa sa suncobranima od 30 m2

- korištena struja s općinskog priključka 

- korištena voda s općinskog priključka

što znači obvezu za koncesijsko odobrenje od preko 11.000 €, troškovi za struju i vodu koju je koristio bez osnove, porez na potrošnju. Ukupna šteta nanesena samo općinskom proračunu iznosi preko 20.000 €.

Prilikom donošenja Plana upravljanja pomorskim dobrom za 2024. navedeni objekt nije uvršten u Plan - sve prema naputcima nadležnih institucija, a kako bi se spriječila šteta po općinski, županijski i državni proračun. 

S poštovanjem

Općina Sv. Filip i Jakov

image

Priopćenje Općine Sv. Filip i jakov na Facebooku

Fb/
27. travanj 2024 07:38