StoryEditorOCM
FotoreportMUČNE PRIPREME

Fotografije govore više od riječi: Hrvatska se sprema na povećanje broja oboljelih, u zagrebačkoj Areni postavljaju se kreveti za prihvat zaraženih

Piše Slobodna Dalmacija
20. ožujka 2020. - 14:24

Državna intervencijska postrojba Civilne zaštite Grada Zagreba od jutros donosi i postavlja metalne bolničke krevete u  hodnike zagrebačke Arene.

Video i fotografije koje je snimio fotograf CROPIXA Hanza medije Bruno Konjević zorno svjedoče za kakve se sve razmjere epidemije pripremamo. Ništa se ne prepušta slučaju, a fotografije pametnima sve govore i bez kometara. 

Glavni respiratorni centar u državi je Klinička bolnica Dubrava, a ne bude li ona mogla udovoljiti potrebama kao rezervna opcija za prihvat pacijenata priprema se Arena Zagreb. Ako bi došlo do naglog eksponencijalnog rasta  Arena bi se aktivirala kao back-up u najgorem mogućem scenariju koji se dogodio u Italiji i Španjolskoj.

Kako do toga ne bi došlo ostanite doma,  a kad morate vani slušajte upute i održavajte preporučenu distancu dok kupujete osnovne namirnice, odlazite u ljekarne ili na posao.

U Zagrebu su danas zatvorena i sva dječja igrališta uključujući i ona vrtićka i školska. Ona koja se ne mogu zaključati bit će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na sva će se igrališta postaviti ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja.

Zagrepčani su, naime, doslovno shvatil preporuke da je dobro biti na zraku, pa je na dječjim igralištima i parkovima zadnjih dana bila gužva kao na Woodstocku.  

 

 

20. travanj 2024 02:38