StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA VIŠNJIK

Borna Ćorić: Ima puno djece na svim terenima, ako sam osobno samo i jedan posto pridonio tom zanimanju malih Zadrana za tenis, ja sam sretan čovjek!

Piše Grad Zadar
19. svibnja 2020. - 20:25

Povodom završetka radova na izgradnji i uređenju teniskog centra u sklopu ŠC Višnjik te dolaska dijela hrvatske Davis cup reprezentacije na službene treninge koji se održavaju na novouređenim terenima, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima obišao je nove sportske sadržaje na Višnjiku. Prigodom obilaska gradonačelnik Dukić susreo se s hrvatskim teniskim reprezentativcima i posjetio turnir mladih zadarskih tenisača.

Gradonačelnik Dukić razgoavaro je s Bornom Ćorićem koji je kazao da je sve izvrsno, i odmah je pohvalio tri terena s betonskom podlogom.

– Izvanredno, upravo ono što nam i treba, istaknuo je Ćorić te su se obojica prisjetili polufinala Davisova kupa 2018. kad je Hrvatska nadmašila SAD (3:2) i poslije u Francuskoj osvojila to prestižno natjecanje.

Drugi reprezentativci i još nekolicina mlađih igrača (Matija Pecotić, Dino Prižmić, Duje Ajduković…) na ostalim su terenima još radili:

– Lijepo je. Evo, ima puno djece na svim terenima i ako sam osobno samo i jedan posto pridonio tom zanimanju malih Zadrana za tenis, ja sam sretan čovjek, kazao je Ćorić.

Branko Dukić potom se upoznao i s Matijom Pecotićem pa je, uz ostalo, mogao čuti da mu baka potječe iz Preka na Ugljanu, susreo se i s Prižmićem i Ajdukovićem, poželio im sve najbolj:

– Ovaj objekt dio je promišljenog i kontinuiranog obogaćivanja ŠC-a Višnjik nizom različitih i kvalitetnih sadržaja. Na tomu Grad Zadar dugo radi, još u mandatima mojih prethodnika, a radit će i dalje na obogaćivanju ponude i podizanju standarda. Sretni smo da puno naših sugrađana dolazi svakodnevno na Višnjik, navlastito najmlađi. Evo, od ovolikoga broja malih tenisačica i tenisača nadamo se i reprezentativcima u bliskoj budućnosti.

Čim se Borna Ćorić „oslobodio“ protokolarnih obveza, oko njega nastala je cika i vika malih tenisačica i tenisača, uglavnom iz TK-a Zadar 08. Autogrami, fotografiranje i odgovori na poneko pitanje onih najhrabrijih. Sve je on to strpljivo i profesionalno obavio i mnogi će zadarski mališan u svom sjećanju trajno zadržati ovaj trenutak.

– ŠC Višnjik zahvaljuje Gradu Zadru, kao i drugim subjektima, na svekolikoj potpori u ostvarivanju svog razvojnog plana čiji je jedan dio i ovaj teniski kompleks. Raduje nas što ćemo i dalje dobro surađivati i u sljedećim projektima i zahvatima na dobrobit svih svojih sugrađana – kazao je, uz ostalo Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Na koncu, jedan od budućih zahvata bit će zamjena travnjaka na velikom nogometnom igralištu. Gradonačelnik Dukić najavio je radove postavljanja umjetne trave, a direktor Karlović istaknuo je podatak da će nova, kvalitetna nogometna infrastruktura biti veoma bitna za oko 900 najmlađih zadarskih nogometaša.

18. travanj 2024 21:21