StoryEditorOCM
ForumUGOSTILI I KOLINDU

Zašto je Mamić odabrao hotel Villa Regina u Međugorju? To nikog nije iznenadilo, hotel vode braća Jure i Mario Vasilj, a ovaj drugi dobro je poznat javnosti

Piše Zoran Šagolj/SD
10. lipnja 2018. - 13:03
9943103

Odbjegli Zdravko Mamić za svoju međugorsku bazu odabrao je hotel "Villa Regina".
To ljude u Međugorju i cijeloj Hercegovini nije odveć iznenadilo jer je alfa i omega Dinama i hrvatskog nogometa i u prošlosti bio čest gost hotela smještenog na samo stotinjak metara od crkve sv. Jakova. Zagrebački klub znao je često upravo Međugorje odabrati za mjesto svojih zimskih priprema, dok je sam Mamić u "Regini" odsjedao i privatno.

– Znao je doći sa svojom majkom Lucijom, vitalnom 87-godišnjakinjom, po kojoj je nazvao i svoju kćer. Odatle su zajedno hodočastili na Brdo ukazanja i Križevac – kazao nam je jedan međugorski kroničar.
Zdravka Mamića uz "Reginu" veže i prijateljstvo s obitelji Vasilj, u čijem je vlasništvu hotel. Vode ga već dulje od desetljeća braća Jure i Mario. Široj javnosti puno je poznatiji potonji, koji je i dugogodišnji dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. S obzirom na brojne fakultetske dužnosti, vođenju i poslovanju obiteljskog biznisa dosta je posvećeniji Jure.

Iznenađeni gungulom

Obojicu se u Mamićevoj blizini moglo vidjeti već prvog dana nakon što se Zdravko prijateljima i javnosti javio iz Hercegovine. S njim su bili i na fotografiji nastaloj s nekolicinom prijatelja u utorak, kao i na prvim TV snimkama večer uoči presude. U petak smo pokušali telefonski kontaktirati braću Vasilj, ali su tijekom cijelog dana ostali nedostupni. Neki koji ih poznaju kažu kako ih je prilično iznenadila gungula oko Mamića, pa i neke reakcije okruženja.
Inače, pet dana prije Zdravka Mamića ugostili su i predsjednika Dinama Mirka Barišića. Bio je u pratnji supruge Blagice, a posjet je također ovjekovječen.

– Za vrijeme svog posjeta, predsjednik (Mirko Barišić, op. Z.Š.) hodočastio je u Međugorju. Predsjednika Dinama ugostili su u Međugorju stari prijatelji, braća Vasilj u hotelu "Villa Regina", a uživao je i u ljepotama Kravica i posjetio Mostar. U Mostaru je gospodin Barišić posjetio franjevački samostan, gdje ga je ugostio gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Danko Perutina – objavio je portal Hercegovina.info.

Nakon svega postavlja se pitanje je li Barišić možda pripremao teren za dolazak svom bivšem izvršnom dopredsjedniku. – Često smo dolazili u Međugorje, tu rado dolazimo i tu se osjećamo ugodno. Što se tiče Dinama, to je naš dom i tu smo imali sve uvjete, i uvijek smo nakon priprema u Međugorju imali zapažene rezultate. U zadnje vrijeme nismo dolazili zbog nekih razloga s vremenskim neprilikama, jer su nam to uvijek bile zimske pripreme. Nadam se da ćemo opet brzo doći. Ja osobno sam ovdje sada sa suprugom i nadam se da ću opet brzo doći ponovno, možda već i na jesen – kazao je Barišić, a kada je novinar inzistirao na datumu ponovnog Dinamova dolaska na pripreme, znakovito je odgovorio:
– To ćemo još vidjeti, ali možda dođemo i na neke pretpripreme u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Druženje s partnerima

Svakako, duge međugorske dane Mamić bi dobro "ubio" druženjem s Dinamovim operativcima, stručnim stožerom i igračima. Kako smo mogli kuloarski doznati, prva delegacija, kao i članovi obitelji, mogli bi u Međugorje stići ovog vikenda.

– Sve me ovo neodoljivo podsjeća na slučaj Glavaš. Sjetite se da je i njemu petkom u kuću kod Gruda stizala armija Osječana na konzultacije i druženje. Na kraju bi i Zdravko mogao odraditi kaznu u mostarskom zatvoru – mišljenja je naš međugorski sugovornik. Za naći mjesto baš u "Regini" ovih dana morat će se potruditi. Prema online rezervacijama, hotel je prilično popunjen. Inače, na Booking.comu nosi ocjenu 8,9 (sjajan), a unatoč komforu koji pruža, i nije preskup. Cijena jedne noći po osobi s uključenim doručkom ovog vikenda stoji oko 400 kuna.


Popularno mjesto: I Kolinda je tu boravila
Gošća "Regine" tijekom svoga privatnog posjeta Međugorju u ljeto 2016. godine bila je i današnja hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Tamo je stigla sa skupinom prijatelja i odsjela tri dana. Nakon svega vlasnici, obitelj Vasilj, prigodno su joj zahvalili: – Predsjednice, hvala za svaku izgovorenu riječ, za podršku i ohrabrenje, uvijek će vas u obavljanju časne dužnosti pratiti naša ljubav i molitve.

18. travanj 2024 17:19