StoryEditorOCM
ForumPJEVAČKA DIVA IZNENADILA IZBOROM KONTROVERZNOG BENDA ZA DUET

Tko je mogao očekivati Terezu i Let 3 zajedno?! Poslušajte kako zvuče...

Piše SD
22. siječnja 2020. - 20:37

Jedan od intrigantnijih dueta u novijoj hrvatskoj povijesti svakako je onaj netom izišao iz umjetničke radionice riječke skupine “Let3”; kontroverzni Mrle i Prle, naime, za “oživljavanje” skladbe “Sam u vodi” s albuma “Two Dogs Funcking” iz 1989. godine tipovali su na duet sa – pazite sad – Terezom Kesovijom!

Velika diva hrvatske glazbene scene unatoč “zlatnoj dobi” koju uživa u svojim ranim osamdesetima, naime, ima jednako divan i moćan glas, a očigledno je krasi i mladenački duh željan eksperimentiranja i novih iskustava. Tako se uključila u projekt “revivala” dramatične skladbe poslovično kaotična teksta “letovaca” u kojemu “ribe laju” a telefoni su “tamni”.

O suradnji s Kesovijom, veličanstvenom i također pomalo osebujnom umjetnicom koja je odavno ušla u anale estradnih kronika, na pjesmi koju će možebitno premijerno uživo izvesti na proslavi Antivalentinova u Boćarskom domu u Zagrebu u veljači, Mrle se već izjasnio u superlativima.

 

 

8827141

- Kad sam bio mali, padao sam u nesvijest kad je pjevala. Ona kad udahne, osvoji cijeli svijet pa sam često maštao o suradnji i uvijek mislio da je to nemoguće. Tereza je nevjerojatna jaka osoba koja ima ogromnu energiju, fenomenalan glas, očito zato može otpjevati ovu zahtjevnu pjesmu koja traje deset minuta, i u kojoj se nježno pjeva i neljudski urliče – rekao je umjetnik, vizualno scenski prepoznatljiv kao “onaj s brnjicom na međunožju”.

 

image

 Dragan Matic/cropix

 

Kako je, pak, stvar Terezi “sjela” onako friško “post festum”, upitali smo je u telefonskom razgovoru.

- Pjesma zvuči uznemirujuće, kažete? Meni ne, zanimljiva je i intrigantna, uostalom, to nije moj repertoar, nego onaj Leta 3, a znate kakve su njihove pjesme. To su jako dobri dečki i daroviti umjetnici, a meni se svidio taj iskorak u rock’n’roll. Ponudili su mi pjesmu, ja sam je prihvatila, zašto ne? Nije čudnija od ostalih pjesama iz njihova repertoara; posebni su, zato tako dugo i traju. Inače se moj prvi susret s njima zbio na dodjeli Porina u Splitu, odmah sam vidjela da su to jako dragi i pristojni dečki. Oni svojom “skandaloznom” scenskom pojavnošću samo žele ukazati na neke anomalije u društvu – smatra Kesovija.

 

 

Pjesmu su snimali u studiju jednog Dubrovčanina u Zagrebu i sve je proteklo u ugodnom i radosnom ozračju, kazuje Tereza Kesovija, koja se na svemu, osim Mrli i Prli, zahvalila i dragom Bogu.

Ima i planove za ubuduće.

- Za godinu dana održat ću u Ljubljani koncert u Cankarjevu Domu, to je jedna od dvorana koja još uvijek drži do ugleda, što se ne može reći za neke domaće koncertne prostore koji su, na žalost, zbog okolnosti i zarade pokleknuli u kvalitativnom smislu pa ugošćuju svakojake cirkusijade. K tomu, dobila sam uzbudljivu ponudu iz Londona da pjesmu jednog umjetnika prepjevam na hrvatski, a imam u planu snimanje još novih pjesama. Ovo s Letom 3, pak, nešto je sasvim drugačije od svega, no ne mora biti i zadnje. Otvorena sam za suradnju ako me opet pozovu, mislim da smo ostvarili kvalitetnu i upečatljivu umjetničku sinergiju – poručila je hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija.

18. travanj 2024 23:00