StoryEditorOCM
ForumNISU SE NI ISPRIČALI

Poveznica između slučaja Majetić na Hvaru i Ristović u Kaštelima: obje skupe vile iz kojih su izbačeni gosti unajmljene su preko iste agencije

Piše Vinko Paić/SD
11. kolovoza 2020. - 20:21

Torturi koju je televizijska voditeljica Nikolina Ristović u Kaštelima prolazila u noći s četvrtka na petak krajem srpnja ne nazire se kraj.

Saznajemo kako je agencija Vip Holiday Booker, preko koje su Ristovići unajmili vilu Roka Gale, ista ona koja je "kralju sapunica" Romanu Majetiću unajmila vilu na Hvaru gdje je prvog dana srpnja došao sa svojom ekipom snimati seriju "Jugoslovenka" za srpsku televiziju Pink Željka Mitrovića. Scenarij vam je možda već poznat, jer čitali ste o tome u Slobodnoj Dalmaciji, ali za svaki slučaj evo podsjetnik.

Vlasnik hvarske vile Veljko Drinković, zbog čijeg se ponašanja kasnije ispričao načelnik općine Jelsa Nikša Peronja, na ulicu je zajedno s dva zaštitara izbacio Majetića i njegovu bivšu suprugu, scenografkinju Ivanu Leu Korejzl, kao i njezinu maloljetnu kćer. Osobne dokumente i gotovinu u iznosu od 10 tisuća eura, kao ni osobna računala, parfeme niti garderobu do danas nisu dobili, kaže nam Ivana. Tog dana zadobila je unutarnje krvarenje, a baš kao i Nikolina, vrijeđali su je na nacionalnoj osnovi.

'Svi su ga šutirali'

– Doslovno sam letjela, jedan od tih zaštitara zalijepio me za kauč i rekao da se ne mičem jer će me u protivnom nokautirati u glavu. Maloj su govorili: "Nismo mi krivi što su ti roditelji srpska govna", iako ona nije od Romana kćer, niti imamo veze sa Srbijom osim što radimo u Beogradu. U međuvremenu je ovaj drugi nokautirao Romana u glavu, pa je pao na pod. Drinković, taj drugi, pa treći... Svi su ga šutirali!

Iz agencije Vip Holiday Booker nakon svega im se nitko nije ispričao.

– Ne, ne, nisu, iako mogu reći da je Darijo Šarić bio profesionalan prema nama, kaže Ivana Lea dodajući kako Roman nastoji stornirati booking od gotovo 30 tisuća eura koji su unaprijed platili za mjesec dana boravka.

– Nismo dobili ispriku, povrat novca još manje, podnosimo tužbu, kratko nam je rekao Roman Majetić.

image
Roman Majetić na Hvaru je izudaran
 
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Nakon svega postavlja se pitanje kako to da su se u razmaku od svega nekoliko tjedana dogodile dvije identične situacije, doduše s različitim vlasnicama iznajmljenih vila, ali unajmljenih za pozamašne iznose preko iste agencije (Ristovići su dva tjedna platili 20 tisuća eura). Nikolina Ristović i dalje stoji iza svojih tvrdnji da se tu radi o organiziranom kriminalu u kojeg su uključeni agencija i iznajmljivači.

– Doznali smo da se sličan slučaj u istoj vili u Kaštelima dogodio prošlog srpnja državljanima Indije, kaže voditeljica.
Njezine smo tvrdnje provjerili u splitskoj policiji, no pošto nismo znali točan datum kada se to zbilo, u MUP-u nam nisu mogli dati više detalja.

Agencija Vip Holiday Booker osnovana 2013. nalazi se na splitskoj Poljičkoj cesti 20A, a kao vlasnik i član uprave te osoba ovlaštena za zastupanje navodi se Darijo Šarić. Na njihovim službenim stranicama stoji kako gosti mogu unajmiti više od 400 luksuznih vila diljem Hrvatske, a tu su i VIP usluge poput najma privatnih aviona, helikoptera, jahti... Ukupno 352 klijenta ostavilo je, mahom pozitivne recenzije, na stranici reviews.io gdje agencija ostvaruje odličan uspjeh (ocjena 4.78). Radi li se onda ovdje samo o dva izolirana slučaja, u kojima su spletom nesretnih okolnosti sudjelovali državljani Srbije, odnosno oni koji tamo rade? Evo što na sve kaže vlasnik agencije, Darijo Šarić.

Šarić: Korektni smo

– Tražite senzaciju tamo gdje je nema. VIP holiday booker je online turistička agencija gdje svaka punoljetna osoba može rezervirati kuću ili apartman putem interneta kao i preko bilo koje online platforme poput Booking.com-a ili Airbnb-a. Ne želimo komentirati situacije na terenu u kojima nismo sudjelovali. Naš posao je korektno odrađen te ne postoji razlog za nikakve komentare. Onaj tko treba nešto dokazivati neka izvoli to napraviti tamo gdje je mjesto i vrijeme za to. I konačno, VIP holiday booker je agencija preko koje svake godine u Hrvatskoj tisuće gostiju iz svih država svijeta bookiraju smještaj te nikada nismo imali niti jedan problem. Naglasit ću da smo ugostili i svjetski poznate osobe, sportaše, holivudske glumce, političare te nikada nismo imali nikakav problem. "Sapienti sat" (pametnome dosta op.) – poručuje Šarić.

Cijeli slučaj Ristović mu je, kako nam je rekao – smiješan. Te njegove riječi jako su pogodile Nikolinu.

– Ne znam što je njemu smiješno. Možda to što je troje maloljetne djece vrištalo od straha da će ih netko ubiti i što su vidjeli pet uniformiranih lica i nasilje koje se događalo nad svima nama? Je li smiješan njihov strah? Je li smiješno to što smo izbačeni na najsiroviji i bezumniji način usred noći? Je li smiješno što nam agencija nije osigurala alternativni smještaj? Je li smiješno što nam se agencija nije javila i što nam je pokradena naša privatna imovina? Ne znam što je od toga smiješno… – zaključila je voditeljica.

24. travanj 2024 03:01