StoryEditorOCM
ForumKAOS U NIZOZEMSKOJ

Pogledajte šokantne prizore nakon uvođenja policijskog sata, korišteni vodeni topovi i suzavci!

Piše JL
24. siječnja 2021. - 20:17

Skupina prosvjednika protiv lockdowna i policijskog sata u nizozemskom gradu Eindhovenu sukobila se policijom te ju je zasula kamenjem, a policija je uzvratila vodenim topovima i suzavcima te uhitila najmanje 30 osoba, piše AP.

Policija je vodene topove koristila i u Amsterdamu kako bi rastjerala prosvjednike na glavnom trgu. Ovo je već druga nedjelja za redom da se policija sukobljava s prosvjednicima u Amsterdamu otkad je na snazi lockdown uveden sredinom prosinca te će trajati do 9. veljače. 

U Eindhovenu koji se nalazi 135 kilometara južno od Amsterdama, središnji trg u blizini glavne željezničke stanice bio je zasut kamenjem te razbijenim staklom. Vjeruje se da su se prosvjednicima priključili i pristaše protumigrantske skupine PEGIDA, koja je pokušala prosvjedovati u gradu. 

image
Neredi u Nizozemskoj
Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Policija u Eidhovenu objavila je da je popodne uhitila najmanje 30 osoba te je upozorila ljude da se klone centra s obzirom na sukobe prosvjednika i policije. Za sada nema informacija ima li ozlijeđenih. 

Do nasilnih prosvjeda došlo je dan nakon što su prosvjednici zapalili punkt za drive-in testiranje na koronavirus u nizozemskom ribarskom selu Urku. 

Spaljeni punkt za drive-in testiranje na koronavirus

Nizozemska vlada je prije tri dana predložila uvođenje nacionalnog policijskog sata prvi put od Drugog svjetskog rata te zabranu letova iz Južne Afrike i Velike Britanije u pokušaju ograničavanja širenja novih sojeva koronavirusa u Nizozemskoj. Policijski sat stupio je na snagu u petak. 

image
Neredi u Nizozemskoj
Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Policijski sat samo ljudima s neodgodivim obvezama dopušta da svoje domove napuste između 21 i 4:30 sata.

Škole i neesencijalne trgovine već su zatvorene od sredine prosinca, nakon što su se kafići i restorani zatvorili dva mjeseca ranije.

23. travanj 2024 09:59