StoryEditorOCM
ForumKAKAV ODRON

"Par minuta prije nego je grunulo bio sam u radionici": sretni Franjo još dolazi k sebi nakon nesreće, a evo što su rekli u HC-u o plaćanju štete

Piše PSD
3. ožujka 2020. - 22:09

- Radionicu sam napustio svega desetak minuta prije nego se stijena odvalila i pala na automobil moga nećaka - za "Slobodnu" kaže Franjo Tomasović (62).

Imao je ludu sreću u opasnoj nesreći koja se u utorak ujutro, oko 8.50 sati, dogodila na popularnoj "brnistri", cesti iznad Omiša koja vodi prema Naklicama i Gatima.

Podsjetimo, uslijed radova na sanaciji pokosa, koji se zadnjih nekoliko dana izvode na tom dijelu ceste, odlomila se nekoliko tona teška stijena i otkotrljala preko prometnice da bi svoj put završila u Zakučcu na stražnjoj oplati Tomasovićeve radionice i uz nju parkiranom automobilu.

Franjo Tomasović, vlasnik stolarske radnje Stolarije Tomasović, napominje kako ga je nazvao rukovoditelj iz Hrvatskih cesta, tvrtke koja obavlja radove na sanaciji pokosa, kako mu se ispričao te obećao nadoknaditi nastalu štetu.

Kako smo već objavili, teška stijena odlomila se s mjesta gdje se izvode radovi te je na putu do svog konačnog odredišta čak tri puta pala s više na nižu razinu prometnice.

- Ovuda prolazi veliki broj vozila i prava je sreća što nije došlo do tragedije. Baš u tom trenutku niti jedno vozilo nije prolazilo cestom - kaže Tomasović koji je sretan što je jedina posljedica jutrošnje nesreće tek materijalna šteta.

A o samim razmjerima nesreće dovoljno govori šteta koja je nastala na tri mjesta na omiškoj obilaznici, i to na tri različite razine ceste na koje je stijena padala na putu do solarske radnje gdje se konačno zaustavila.

Djelatnici Županijske uprave za ceste trenutano krpaju rupe koje su nastale uslijed pada stijene na prometnicu.

Važno je reći da je riječ o dionici ceste koja bi za koju godinu, kad napokon bude zgotovljen most preko Cetine kojim bila barem polovično riješena omiška obilaznica, trebala postati državna kao dio glavnog cerstovnog pravca između Splita i Makarske.

Izvođač radova, tvrtka Monterra koja vrši sanaciju nestabilnih blokova na državnoj cesti DC70, u trenutku pada kamena zatvorili su cestu za promet. 

- Prometnica je bila zatvorena upravo zbog potencijalne opasnosti. Dakle, najmanji pomak kamenih blokova može rezultirati štete te je iz tog razloga, ponovno napominjemo, cesta bila zatvorena za promet zbog mjera sigurnosti - kazali su iz Hrvatskih cesta. Potvrdili su da gradilište ima policu osiguranja koju je izvođač sukladno Ugovoru osigurao, te je u kontaktu sa vlasnikom vozila na koji je kamen pao.

19. travanj 2024 11:54