StoryEditorOCM
ForumIZAZVAO KAOS

Iz policije otkrili tko je jučer na autocesti vozio u suprotnom smjeru: ‘Ima 37 godina, odbio je alkotestiranje...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
10. svibnja 2023. - 10:30

Vozač ogromnog kamiona kojim je jučer nešto prije podneva jurio u suprotnom smjeru po autocesti A4 između Varaždina i Zagreba, točnije kod čvora Breznički Hum je 37-godišnji rumunjski državljanin, doznaje Jutarnji list.

Užarili su se bili telefoni policije oko 11.40 sati a nije dugo trebalo i da snimka vozačevih prometnih vratolomija i suludih poteza preplavi medijski prostor i izazove zgražanje.

Policija mu je vrlo brzo ušla u trag te su istraživanjem utvrdili da se Rumunj iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru.

- Pri tome se na autocesti s fizički odvojenim kolničkim trakama za promet vozila, iako nije smio, kretao na dijelu kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru. Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu. Pritom nije vodio računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila pa je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozač je navedenim teretnim vozilom, napustio mjesto prometne nesreće, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću - kažu iz PU varaždinske navodeći da srećom u toj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kad ga je policija locirala te privela, 37-godišnji Rumunj je odbio alkotestiranje.

Tijekom današnjeg dana bit će doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu te mu prijeti za počinjene prekršaje ukupno 6480 eura novčane kazne ali i 120 dana zatvora te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske iduće dvije godine, piše Jutarnji list.

28. travanj 2024 14:58