StoryEditorOCM
ForumUBILA DJECU, PA SEBE

Hrvatska zajednica u Australiji u šoku je zbog zločina Katie Perinovich: Sve je bilo normalno, suprug Tomislav je tog dana otišao u kupovinu...

Piše PSD
16. siječnja 2021. - 14:33

Zbog čega je Katie Perinovich, australska državljanka hrvatskog podrijetla, iz Tullamarinea, predgrađađa Melburna, u četvrtak između 10.30 i 12.20 sati usmrtila svoje troje djece (Claire sedam godina, Anne pet godina i Matthewa tri godine), počinivši nakon toga samoubojstvo, napravila takvo (ne)djelo, najvjerojatnije će ostati vječita tajna.

Katie je taj odgovor ponijela sa sobom u grob.

- Nitko, ali baš nitko ne može znati razloge, za ovako tragičan čin. Radilo se o jednoj vrlo skladnoj i normalnoj obitelji, punoj ljubavi, prema svojoj djeci, kazuje nam Frank Franjić, Hrvat koji je sa 13 i pol godina, još tamo 1969. godine došao, na dvije godine, živjeti u Australiju, a eto ostao je do današnjih dana.

Inače, naš sugovornik je rodom iz Bugojna, a sa obitelji Blažević (djevojačko prezime Katie Perinovich) veže ga kumstvo.

- Radilo se o obitelji koja je mogla biti primjer svima u Melburnu. Uvijek im je osmijeh bio na licu i stalno su pokazivali ogromnu ljubav prema svojoj djeci. Tomislav je bio strahovito pažljiv otac i suprug, vrlo radišan, a Katie je bila prava majka. Što se dogodilo, to se nikada neće saznati. Svi u hrvatskoj zajednici u državi Victoria, ma u cijeloj Australiji smo šokirani i ne možemo još uvijek vjerovati. Evo, dok sada s vama pričam (subota oko 11.30 sati po hrvatskom vremenu) na mobitel stalno dobivam poruke i pozive. Ja sam vrlo aktivan u našoj hrvatskoj zajednici i svi zovu, svi žele čuti što se dogodilo, jer nitko ne može vjerovati u ovako nešto, kazuje Frank Franjić.

Tragedija obitelji Perinovich dogodila se u obiteljskom domu u Tullamarineu, predgrađu Melburna, koji je od centra tog grada udaljen nekih 25 kilometara.

- Tomislav je otišao kupiti novi televizor. Najnormalnije je izišao iz kuće i otišao u kupovinu. Kada se vratio kući, našao je mrtvu suprugu i njihovo troje djece. Odmah je pozvao Hitnu pomoć. Koliko ja znam, čak su Katie i Tomislav komunicirali preko mobitela, dok je on bio u kupovini. A, Katie se u međuvremenu, između 10 i 10.30 sati čula sa svojom sestrom, koja je rekla da će doći posjetiti nju i djecu, kao i sa majkom. Ništa, ali baš ništa nije dalo naslutiti da bi se mogla dogoditi tragedija. Tomislav je jako radišan i odgovoran čovjek i radio je u Fordu, a Katie je do nedavno bila fizioterapeut u jednoj ovdašnjoj klinici, kazuje Frank Franjić.

Australska policija je na obavijesni razgovor povodom ovog slučaja pozvala i Tomislava, sumnjajući da je možda on počinio ovo nedjelo.

- Je, Tomislav je bio na policiji, ali vrlo brzo je pušten, jer su i oni ustanovili da on to nije počinio. Ma, on to nije u stanju počiniti, toliko je volio svoju suprugu i svoju djecu. Odmah čim je izišao iz policije sastao se s roditeljima od Katie, izrazili su sućutu jedni drugima, zagrlili se i sada su jedina utjeha jedni drugima. Nitko, ali baš nitko njega ništa ne krivi, kazuje Franjić.

Upitali smo našeg sugovornika da li je Katie imala nekakve psihičke probleme, je li išta ukazivalo na to, da bi se tragedija mogla dogoditi?

- Bila je fina, divna majka. Pazila je i čuvala svoju djecu. Da je imala neko mentalno oboljenje vidjelo bi se, znalo bi se, moglo se reagirati, ali ponavljam ničim, nikada nije odavala kako ima probleme, bilo kakve naravi, kazuje Franjić.

Kada će biti organiziran pogreb za Katie, kćerkice Claire i Anne i sina Matthewa to nitko ne zna jer se tijela još uvijek nalaze u mrtvačnici, za potrebe policijske istrage.

- Mislim da će pogreb biti organiziran idući tjedan. Svi smo izuzetno tužni zbog svega ovoga što se dogodilo. Još će proći puno, puno vremena, dok budemo mogli prihvatiti da se ovako nešto dogodilo, zaključuje Frank Franjić.

Katie Perinovich je do prije tri mjeseca radila u Glenroy klinici za fizioterapiju, kada je posao napustila samovoljno. Bila je tiha, povučena.

20. travanj 2024 08:47